3 d’octubre del 2013

Torna el....El bibliotecari recomana

Aquest curs torna la secció mensual El bibliotecari recomana,que no vol altre cosa que recomanar-vos llibres molt valorats per la crítica, llibres que han sigut un gran èxit, de temàtiques interessants...

Així doncs comencem amb un parell de llibres que han sigut grans èxits de crítica i que han agradat moltíssim als lectors de tot el món. Són dos llibres de temàtica realista, que tracten temes difícils d'explicar als joves com són l'holocaust nazi o el fet de patir una greu deformitat a la cara; però els autors ho expliquen amb una gran delicadesa i sensibilitat, fet que fa commoure als lectors i fer inoblidables els seus protagonistes.

Les maletes d'Auschwitz. Daniela Palumbo

A la sala número 4 del 5è bloc d'Auschwitz hi ha una gran vidriera que separa el visitant de milers de maletes amuntegades les unes damunt de les altres. En totes hi ha escrit un nom, un cognom i una adreça. Aquesta és la història de quatre d'aquestes maletes, la història de quatre nois que van viure l'horror de la deportació. En Carlo, un apassionat dels trens que acaba convertint-los en el seu amagatall; la Hannah, que passa les nits comptant les estrelles esperant retrobar-se amb el seu germà; l'Emeline, que no entén per què ha de dur una estrella groga a l'abric, i en Dawid, que fuig del gueto de Varsòvia amb el seu inseparable violí.







Wonder. R.J. Palacio
L’August és un nen que ha nascut amb una deformitat molt important a la cara i n’ha patit moltes operacions durant molts anys. La seva mare li ha fet de mestra a casa seva durant molts anys, però ara ha de fer front per primera vegada als seus 12 anys l’entrada a l’escola amb altres nens i nenes. Si fos un nen normal no seria res estrany, però si ets deforme hi ha conseqüències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada