30 d’octubre del 2013

Premi Protagonista Jove

Seguim amb la presentació dels llibres que formen part del concurs del Premi Protagonista Jove. Avui us presentem els seleccionats per a la categoria 15-16 anys, alguns d'ells, com Noel et busca, els trobareu a la biblioteca! A què espereu a llegir-los?

Les llàgrimes de l’assassí
Bondoux, que va quedar finalista al Protagonista Jove 2012 amb Temps de miracles, torna a la càrrega amb Les llàgrimes de l’assassí. Narració crua, extrema, amb un inici impactant, que s’assimila a mesura que es va desenvolupant la història i disposem de totes les claus. En Paolo viu amb els pares en un lloc inhòspit i reculat de Xile. Un dia es presenta un desconegut que assassina bàrbarament els pares del nen gairebé davant seu. La qüestió és que en Paolo és petit i en un lloc tan erm i solitari lluny de qualsevol vestigi humà que víctima i assassí es veuran obligats a tenir cura l’un de l’altre per sobreviure! Una història que bascula entre la duresa i la tendresa a parts iguals!!

Noel et busca
La sinopsi de la contraportada ens informa que l’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Només té del cert que algú el busca i que no sap si li convé que el trobin... AFIRMEM: La narració està basada en fets reals. Burgas sap posar-se a la pell de l’altre, tant si els personatges ens sedueixen com no. És un thriller inquietant, sense fissures, que manté en suspens i crea addicció. ALGUNS TEMES DE DEBAT: La pròpia identitat, la culpabilitat, el ressentiment, la revenja; quins són els límits que no es poden traspassar!!


I´ll be there. Sempre amb tu
En Sam, és un xicot que porta una vida nòmada, desmanegada, al costat del seu pare – un home bevedor, desorientat, que malviu fent robatoris de poca volada- i el seu germà petit que és autista i depèn absolutament d’ell, d’en Sam. En canvi, l’Emily, viu en una ciutat petita i es pot dir que té una vida còmoda dins una família amable, enraonada, que se l’escolta i sap negociar. L’Emily canta al cor de l’església i en Sam ha entrat al recinte per assolir una mica de pau. Les seves mirades es troben... Una història que no només és d’amor. És també el retrat de dues realitats. Un relat tendra i colpidor que enganxa!!



Ulls negres
Si esteu al corrent de la famosa trilogia Milenium de l’autor suec Stieg Larsson, esteu a punt de conèixer una nova Lizbeth Salander, una mossa intel·ligent, agosarada, resolutiva, sense por de res. El mateix temperament que exhibeix la Valentina Malàkova o Wallis Stoneman- segons el temps on es desenvolupa la història- en la lluita per desvelar el misteri de la seva identitat. Un thriller que us deixarà sense alè. Una trama ben lligada on res passa perquè sí. Acció, aventura i suspens de la mà de la Wally, una heroïna amb identitat disposada a arribar al final a qualsevol preu!! Una història emotiva i absorbent!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada