18è Premi Protagonista Jove

Ja coneixem el llibre guanyador del 18è Premi Protagonista Jove, i és ni més ni menys que Noet et busca, d'Àngel Burgas; un thriller d'acció que segur que us enganxarà com als vostres companys. A què espereu a venir-lo a buscar! El trobareu a la biblio.

OBRA GUANYADORA CATEGORIA 15-16 ANYS

BURGAS, ÀNGEL. Noel et busca. LA GALERA

La sinopsi de la contraportada ens informa que l’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Només té del cert que algú el busca i que no sap si li convé que el trobin... AFIRMEM: La narració està basada en fets reals. Burgas sap posar-se a la pell de l’altre, tant si els personatges ens sedueixen com no. És un thriller inquietant, sense fissures, que manté en suspens i crea addicció. ALGUNS TEMES DE DEBAT: La pròpia identitat, la culpabilitat, el ressentiment, la revenja; quins són els límits que no es poden traspassar!!---------------------------------------------------------------------

Els vostres 10 companys que han participat al Premi Protagonista Jove han fet aquesta setmana les votacions dels llibres llegits, i han hagut de donar 4 punts al llibre que més els ha agradat i 1 al que menys...


El guanyador ha esta el llibre Noel et Busca, seguit de molt a prop per Ulls Negres.

Us adjuntem les votacions finals:

Noel et busca: 35 punts
Ulls Negres: 31 punts
Les llàgrimes de l'assassí: 20 punts
Sempre amb tu: 14 punts

El 30 de maig es donaran els premis a tot Catalunya i es sabrà quina ha estat l'obra que més ha agradat a tots els participants. Serà la mateixa que han triat els nostres participants?

Per últim us recordem les quatre obres llegides i us animem a llegir-les, les trobareu disponibles a la biblio.


En Paolo viu amb els pares en un lloc inhòspit i reculat de Xile. Un dia es presenta un desconegut que assassina bàrbarament els pares del nen gairebé davant seu. La qüestió és que en Paolo és petit i en un lloc tan erm i solitari lluny de qualsevol vestigi humà que víctima i assassí es veuran obligats a tenir cura l’un de l’altre per sobreviure! L’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Només té del cert que algú el busca i que no sap si li convé que el trobin...


En Sam, és un xicot que porta una vida nòmada, desmanegada, al costat del seu pare – un home bevedor, desorientat, que malviu fent robatoris de poca volada- i el seu germà petit que és autista i depèn absolutament d’ell, d’en Sam. En canvi, l’Emily, viu en una ciutat petita i es pot dir que té una vida còmoda dins una família amable, enraonada, que se l’escolta i sap negociar. L’Emily canta al cor de l’església i en Sam ha entrat al recinte per assolir una mica de pau. Les seves mirades es troben... 

Si esteu al corrent de la famosa trilogia Milenium de l’autor suec Stieg Larsson, esteu a punt de conèixer una nova Lizbeth Salander, una mossa intel·ligent, agosarada, resolutiva, sense por de res. El mateix temperament que exhibeix la Valentina Malàkova o Wallis Stoneman- segons el temps on es desenvolupa la història- en la lluita per desvelar el misteri de la seva identitAquest curs us tornem a proposar de participar del 18è Premi Protagonista Jove. Us recordem que la participació en aquest premi és totalment voluntària, i que consisteix en la lectura de 4 novetats de literatura juvenil seleccionades per uns experts; i que un cop llegits els comentarem i abans d'acabar el curs farem les votacions dels llibres.

A finals de curs també us direm quina ha estat l'obra guanyadora del concurs i us farem entrega d'uns diplomes!!! A més l'institut participarà en l'entrega de més de 50 lots de llibres.

Ens podem inscriure en dues categories, la de 13-14 anys i la de 15-16, per tant si voleu participar-hi no espereu més i veniu a la biblioteca a apuntar-vos!!!


Si voleu més informació podeu consultar la següent web: http://www.clijcat.cat/consell/catala/protagonista.phpPer últim us deixem amb els llibres seleccionats en la categoria 13-14 anys
El racó de Penèlope 
Circumstàncies de la vida han decidit la família Peris a mudar-se a un altre poble per obrir un restaurant -operació de risc atès que cap d’ells no té coneixements de cuina ni de restauració-. El trasllat és una clatellada per a en Zinc, el fill adolescent, desmanyotat, immadur i maniàtic, pocatraça amb les noies i en fer nous amics. El fat s’apiada d’ells quan en un càsting de cuiners troben un enigmàtic mariner rodamón amb dues grans virtuts: conèixer els secrets de la cuina i un amor de llarga durada per L’Odissea. Una narració trufada d’humor on destaquen l’estil informal i directe per revelar els pensaments d’en Zinc -i el seu creixement personal- a través de la relació amb el mariner lletrat i L’Odissea.


El llindar obscur de la màgia 
L’Associació és una organització ultrasecreta que lluita per protegir les criatures Anòmales de la ciutat i vetlla per mantenir la bona convivència entre aquestes i els humans. Els seus agents tenen qualitats extraordinàries i han de passar un torn de pràctiques per aprendre a percebre qualsevol anomalia. L’Ombe, una agent de divuit anys (oficialment una estudiant), alta, rossa, cabells curts i rinxolats i una força sobrehumana (és gairebé irrompible), té la missió de controlar un grup de trols rebels. La seva inexperiència la posarà en perill, però la seva afició a les motos, a la velocitat i les poques manies a l’hora d’atonyinar els monstres, li salvaran la pell. Fantasia urbana, aventura i gran sentit de l’humor!!
Com un llebrer

Mary, una dublinessa quasi adolescent, està passant un mal tràngol. A més d’afrontar la complexitat d’aquesta fase de creixement personal, la seva estimada iaia s’està morint! Tornant a casa absorta, enrabiada i trista, una dona misteriosa se li adreça com si les conegués bé a ella i a les tres últimes generacions de dones de la seva família!! Narració extraordinària on destaquen: un avanç i un retrocés en el temps per il·lustrar els llaços duradors que consoliden els vincles entre mares i filles; l’acceptació de l’adéu; un final enginyós que dóna significat al títol; uns diàlegs que sorprenen (Mary confon sovint descaradura amb sinceritat); la combinació d’elements fantàstics i realitat.
Una de zombis 

La Patrícia té quinze anys i s’ha quedat a casa amb l’única companyia del seu germà de vuit i no el suporta (sentiments que transmet obertament!). Pel títol ja imaginàvem que el relat no anava ben bé de relacions familiars però ningú no ens havia advertit que en un tres i no res tant la Patrícia com el seu germà podrien tenir un zombi darrere el clatell, a l’escala de casa, pels racons més foscos de Barcelona i pels més il·luminats!! Alerta! Després de l’habitual fugida desesperada i els xiscles de rigor, disposeu-vos a passar una bona estona amb una novel·la que atrapa des del primer instant on aflora una lectura àgil i entretinguda amb uns zombis un xic a la catalana, molt més propers, que els que ens presenten les pel·lícules americanes!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada