Recursos digitals

De la mà de revistes com Patufet, Cavall Fort, Tretzevents i Rodamón, neix el Diari Win (World in news), que actualitza al segle XXI la voluntat d'aquests emprenedors de crear un diari per apropar les notícies d'actualitat als nens (de 8 a 14 anys), però de manera diària, gràcies als avantatges econòmics que suposa engegar un mitjà en format digital.
Els editors tenen clar que un diari adreçat als nens a més de parlar el seu mateix llenguatge verbal, s'ha de construir a partir d'allò que atrau més  aquest col·lectiu: el joc. Els videojocs són la segona pota més important d'aquest projecte. Tenint en compte que un dels continguts que més busca el públic infantil i preadolescent a Internet són els jocs virtuals, han construït un diari que dóna un protagonisme especial a aquest tipus d'entreteniment.


 
Us presentem Xim i Xesca el nou portal per fomentar la lectura i la comprensió lectora.
I com funciona? doncs a Xim i Xesca no hi ha llibres, hi ha qüestionaris de llibres, de manera que quan us heu llegit un llibre podeu entrar al portal amb el vostre codi d’accés i respondre les preguntes per veure si heu entès el llibre que heu llegit; si  responeu bé, guanyareu punts!!!
El qüestionari es pot respondre a casa, a l’escola o a la biblioteca, ho pot fer l'alumne sol o amb l’ajuda dels pares. D'aquesta manera sabreus si heu entès el llibre i tindreu l'incentiu de guanyar punts acumulables durant tot el curs i d'un curs a l'altre. Per al mestre els punts són l'eina per fomentar la lectura entre els seus alumnes i detectar problemes de comprensió. 
Heu sentit a parlar de Gènius?
Doncs us el presentem, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals: Gènius . Complementa l'oferta de la Biblioteca Virtual facilitant als nens i nenes l’accés a la cultura i a la informació. Quatre personatges -en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit- són els amfitrions que guiaran els joves internautes pels racons d’aquest portal.Avui us presentem alguns recursos digitals que creiem que us poden interessar: A Granangular.cat hi trobareu tota mena de reportatges i curtmetratges documentals sobre la realitat social catalana que s'han emès per TVE Catalunya. 


 
CliCat és el conjunt d’imatges i vídeos que la Generalitat de Catalunya posa a disposició de la ciutadania per il·lustrar la diversitat de Catalunya.


 

L'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Deboom Studio i 4w, estrena el portal Barcelona Visió, una aposta pel vídeo a Internet.  

Fototeca 


Fototeca és el banc d'imatges de l'Enciclopèdia Catalana amb la col·laboració de l'ICIC (Generalitat de Catalunya).Us sona The Fantastic Flying Books of Morris Lessmor
Doncs es tracta del darrer guanyador de l'Óscar dins la categoria de millor curt d'animació; és una deliciosa invitació a la lectura que volem compartir amb vosaltres.


T'agrada el cinema i els audiovisuals? T'agradaria aprendre més sobre una pel·lícula? Doncs visita Eula  la nova forma d'aprendre i ensenyar, un projecte d'innovació pedagògica que dona suport curricular als continguts cinematogràfics i audiovisuals.
Libros Colgados és una pàgina web on hi podràs consultar, llegir, traduir o descarregar centenars de llibres online.


TICHING

 Tiching és una nova web especialitzada en les matemàtiques; conté tot tipus de recursos per tal de poder treballar millor i resoldre els problemes matemàtics. Us animeu a descobrir-los?


EDU3.CAT


Edu3.cat és un portal on es poden trobar, veure i escoltar gran quantitat de programes produïts per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d’Educació amb l’objectiu d’oferir, a través de la xarxa, material audiovisual didàctic
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada