Presentació

El projecte de la biblioteca de l’ INS La Bisbal s'engloba dins el PAC –Projecte d’Autonomia de Centre- i dins l’objectiu de millora dels resultats acadèmics, una de les activitats principals és la del foment de la lectura i de la competència lectora.
El curs 2010/2011ja es va començar a treballar en aquest projecte amb  la contractació d’un bibliotecari perquè comencés a posar ordre i a  catalogar tots els volums. També es van fer noves adquisicions per tal d’actualitzar l’oferta de llibres i una adequació correcta de l’espai –calia instal·lar una bomba de calor perquè fora d’horari escolar pogués estar oberta sense necessitat de dependre del sistema de calefacció central. 
Aquest curs 2011-2012, malgrat la feina no està del tot enllestida, ja ens veiem amb cor d’obrir la biblioteca cada tarda de 15:00h a 19:00h.

Des de la nostra biblioteca, entenem que sense la lectura no és possible comprendre la informació continguda en els textos i assimilar-la d’una manera crítica. La lectura estimula la imaginació i ajuda al desenvolupament del pensament abstracte. En l’actual societat de la comunicació, la lectura comprensiva té un paper clau per convertir la informació en coneixement.

Valorant, doncs, la transcendència de la lectura en la conformació de l’individu i, per tant, de la societat, l’adquisició i consolidació de l’hàbit lector és un objectiu prioritari de la nostra acció educativa.

Alguns dels nostres principals objectius són:

  • Consolidar l’ interès per la lectura en la majoria de l’alumnat
  • Ampliar el camp d’interessos culturals del grup que només llegeix ocasionalment i presentar la lectura com un instrument totalment eficaç d’informació general.
  • Procurar la captació de l’ interès lector en el grup poc interessat, d’entrada, en la lectura.
  • Millorar la qualitat lectora en tot l’alumnat.

La biblioteca ja té blog!!!

Des d'aquest mes de novembre la biblioteca de l'Institut de La Bisbal ja disposa d'un blog adreçat a tota la comunitat educativa. En aquest blog hi podreu consultar les darreres novetats, recomanar llibres als vostres companys, fer suggerències de tot tipus o reservar algun llibre que volgueu llegir.

Al blog també hi podreu consultar
els horaris, la normativa de la biblioteca, els serveis que oferim, o activitats que es duran a terme al llarg del curs.

Us animem a tots a participar al blog, així com a venir a la biblioteca a estudiar, consultar llibes i descobrir el fascinant món de la lectura!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada