17è Premi Protagonista Jove

VOTACIONS PREMI PROTAGONISTA JOVE

Els 16 voluntaris (11 noies i 5 nois) que es varen inscriure al 17è Premi Protagonista Jove dins la categoria de 15-16 anys, votaran en breu el llibre que més els ha agradat. Des de la biblioteca ja s'han activat les claus de votació i fins al 15 de maig aquest jurat lector podrà decidir quin llibre l'hi ha agradat més....El 31 de maig es dirà el llibre més votat a nivell de Catalunya i se'ns enviaran els diplomes acreditatius del premi i el centre participarà d'un sorteig on poden tocar molts lots de llibres!!!
Mols ànims als participants que s'estan acabant de llegir els llibres!



Finalment 16 voluntaris (11 noies i 5 nois) s'han inscrit al 17è Premi Protagonista Jove dins la categoria de 15-16 anys!!!

Ara aquest voluntarias s'hauran de llegir 4 novetats de literatura juvenil seleccionades per uns experts, comentar-les un cop llegides, i finalment votar el llibre que més els hagi agradat.

Us deixem tot seguit les 4 obres que s'hauran de llegir:

No està escrit a les estrelles
Aquesta és la història de Hazel i de la seva lluita diària per aconseguir uns anys més de vida. La medicina ha aconseguit reduir el seu tumor, però la malaltia continua aquí, marcant el ritme de la seva vida: proves d’hospital en hospital, moments de desesperació, la difícil i tensa relació amb els pares, i sobretot, els companys del Grup de Suport al Càncer. Hazel, que és una jove intel·ligent i lúcida, amb els seus anhels i les seves pors, té una cosa molt clara: ara que ha conegut el Gus al grup de suport, no hi ha temps per retrets, cal viure la vida al màxim fins a l’últim minut.


El noi que va trobar la felicitat



La història de Hamayun, un nen d’onze anys que fuig de l’Afganistan amb la seva família per culpa dels talibans, parteix d’uns fets reals i malauradament és més habitual del què imaginem. El seu testimoni ens ajuda a entendre, des dels ulls d’un nen que no perd l’esperança ni les il·lusions, l’horror de ser un refugiat que viu constantment sota l’amenaça de no rebre el permís de residència i ser expulsat per les autoritats del país d’acollida. L’intent d’en Hamayun i la seva família per començar una nova vida als Països Baixos és un exemple de supervivència i lluita que ens deixa a tots en evidència.

  
Ressurrecció 


 La pèrdua d’un ésser estimat és un fet esgarrifós. Per això no és estrany que algú com William Fox, un poderós home de finances carregat de diners, decideixi invertir tot el què calgui per trobar la manera de tornar la vida a la seva filla. És així com un etnòleg i una psicòloga enceten una recerca arreu del món per esbrinar si algú és capaç de ressuscitar els morts. Però tot allò que descobreixen ve marcat per fets estranys i obscurs que semblen avisar-los de les conseqüències devastadores que pot tenir tirar endavant la investigació. És possible vèncer la mort? Qui són els dos germans que apareixen misteriosament i intenten impedir la investigació a qualsevol preu?


L’assassí de la corbata
  La Marie-Ève i l’Ève-Marie són dues germanes bessones que van morir en estranyes circumstàncies. La primera, fa quatre anys, d’un aneurisma tot sortint d’un restaurant amb el seu marit. La segona, d’adolescent, escanyada amb una corbata. Quan la filla de la Marie-Ève, la Ruth, troba una fotografia antiga dels seus pares i la seva tieta amagada en un calaix, alguna cosa del seu passat trontolla. Però quan penja la foto a internet, no s’imagina les reaccions que provocarà aquest fet: antics companys de classe, professors, i fins i tot el seu avi, no tarden a reviure l’estranya història de la mort de les bessones i el misteri es torna a obrir.



Aquest curs us proposem de participar al 17è Premi Protagonista Jove. La participació en aquest premi és totalment voluntaria, i consisteix en la lectura de 4 novetats de literatura juvenil seleccionades per uns experts.Una vegada llegits els llibres quedarem un dia per a comentar-los i valorar-los, i finalment vosaltres fareu de jurat i li donareu una votació de l'1 al 4.

A finals de curs us direm quina ha estat l'obra guanyadora del concurs i us farem entrega d'uns diplomes!!! A més l'institut participarà en l'entrega de més de 50 lots de llibres.

Ens inscriurem en dues categories, la de 13-14 anys i la de 15-16. Els propers dies ja us anirem informant a les aules i us podreu apuntar a una de les dues categories.



Si voleu consultar les obres seleccionades ho podeu fer aquí:http://www.clijcat.cat/consell/catala/protagonista.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada