9 d’octubre del 2013

Premi Protagonista Jove

Aquest curs us tornem a proposar de participar del 18è Premi Protagonista Jove. Us recordem que la participació en aquest premi és totalment voluntària, i que consisteix en la lectura de 4 novetats de literatura juvenil seleccionades per uns experts; i que un cop llegits els comentarem i abans d'acabar el curs farem les votacions dels llibres.

A finals de curs també us direm quina ha estat l'obra guanyadora del concurs i us farem entrega d'uns diplomes!!! A més l'institut participarà en l'entrega de més de 50 lots de llibres.

Ens podem inscriure en dues categories, la de 13-14 anys i la de 15-16, per tant si voleu participar-hi no espereu més i veniu a la biblioteca a apuntar-vos!!!


Si voleu més informació podeu consultar la següent web: http://www.clijcat.cat/consell/catala/protagonista.php



Per últim us deixem amb els llibres seleccionats en la categoria 13-14 anys



El racó de Penèlope 
Circumstàncies de la vida han decidit la família Peris a mudar-se a un altre poble per obrir un restaurant -operació de risc atès que cap d’ells no té coneixements de cuina ni de restauració-. El trasllat és una clatellada per a en Zinc, el fill adolescent, desmanyotat, immadur i maniàtic, pocatraça amb les noies i en fer nous amics. El fat s’apiada d’ells quan en un càsting de cuiners troben un enigmàtic mariner rodamón amb dues grans virtuts: conèixer els secrets de la cuina i un amor de llarga durada per L’Odissea. Una narració trufada d’humor on destaquen l’estil informal i directe per revelar els pensaments d’en Zinc -i el seu creixement personal- a través de la relació amb el mariner lletrat i L’Odissea.







El llindar obscur de la màgia 
L’Associació és una organització ultrasecreta que lluita per protegir les criatures Anòmales de la ciutat i vetlla per mantenir la bona convivència entre aquestes i els humans. Els seus agents tenen qualitats extraordinàries i han de passar un torn de pràctiques per aprendre a percebre qualsevol anomalia. L’Ombe, una agent de divuit anys (oficialment una estudiant), alta, rossa, cabells curts i rinxolats i una força sobrehumana (és gairebé irrompible), té la missió de controlar un grup de trols rebels. La seva inexperiència la posarà en perill, però la seva afició a les motos, a la velocitat i les poques manies a l’hora d’atonyinar els monstres, li salvaran la pell. Fantasia urbana, aventura i gran sentit de l’humor!!





Com un llebrer

Mary, una dublinessa quasi adolescent, està passant un mal tràngol. A més d’afrontar la complexitat d’aquesta fase de creixement personal, la seva estimada iaia s’està morint! Tornant a casa absorta, enrabiada i trista, una dona misteriosa se li adreça com si les conegués bé a ella i a les tres últimes generacions de dones de la seva família!! Narració extraordinària on destaquen: un avanç i un retrocés en el temps per il·lustrar els llaços duradors que consoliden els vincles entre mares i filles; l’acceptació de l’adéu; un final enginyós que dóna significat al títol; uns diàlegs que sorprenen (Mary confon sovint descaradura amb sinceritat); la combinació d’elements fantàstics i realitat.








Una de zombis 

La Patrícia té quinze anys i s’ha quedat a casa amb l’única companyia del seu germà de vuit i no el suporta (sentiments que transmet obertament!). Pel títol ja imaginàvem que el relat no anava ben bé de relacions familiars però ningú no ens havia advertit que en un tres i no res tant la Patrícia com el seu germà podrien tenir un zombi darrere el clatell, a l’escala de casa, pels racons més foscos de Barcelona i pels més il·luminats!! Alerta! Després de l’habitual fugida desesperada i els xiscles de rigor, disposeu-vos a passar una bona estona amb una novel·la que atrapa des del primer instant on aflora una lectura àgil i entretinguda amb uns zombis un xic a la catalana, molt més propers, que els que ens presenten les pel·lícules americanes!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada