30 d’octubre del 2013

Novetats literatura juvenil


Estremidor relat d’un noi de 18 anys d’una zona deprimida dels Estats Units, que sense saber com, acaba enrolat a l’exercit per aprendre a construir ponts. El que no sap al principi és que acabara fent de franctirador a la guerra de l’Iraq. Els correus que envia al seu germà petit  ens mostren la cruesa de la guerra i les seves conseqüències   pels seus participants.


Amb un final inesperat és un relat genial i directe amb la veu de joves que ho viuen en primera persona. Com no pot ser d’una altra manera  i per treure tensió barreja aquests fets amb una tendra història d’amor entre els germans petits dels joves soldats.

Nadie diría que Leo y Aarón son hermanos. El primero es presumido y ambicioso; el segundo, tímido y reservado. Pero ambos desean algo. Mientras Leo sueña con hacerse famoso a toda costa, Aarón no deja de pensar en cómo puede recuperar a su novia, quien, tras ganar un concurso y convertirse en una estrella mundial, se ha vuelto inaccesible.
Un día, husmeando en el ordenador de su hermano, Leo descubre que Aarón tiene un talento desbordante para la música, y que ha compuesto y grabado varios temas que no tienen nada que envidiarles a los hits más populares del momento. Sin meditar las consecuencias, Leo decide darlos a conocer por internet y muy pronto el fenómeno Play Serafin -el nombre que le ha puesto al canal de YouTube- estalla por toda la red...
La vida de Alice Bonham, de dieciséis años, da un giro inesperado al conocer a Jack. Y es que él, que adora calzar Converse de color rosa y escuchar los grandes éxitos de la música new wave, es diferente a cualquier persona que haya conocido. Pero entonces, Alice conoce a Peter, el hermano de Jack, cuya penetrante mirada la atraviesa, y Alice siente que le falta el aire cuando está cerca de él. Aunque él parece odiarla, ella se siente atraída por el chico.
Sin embargo, su problema más gordo no es haberse enamorado de dos chicos tan diferentes, sino que Jack y Peter son vampiros y Alice tendrá que elegir entre el amor o su propia sangre…



L’Abel viu de nit i dorm de dia, és propietari del seu propi negoci i no surt mai de casa. Té disset anys i és un vampir. La seva mare no el deixa sortir de casa i l’alimenta com pot mentre ell intenta entretenir-se mitjançant Internet. El que no sospita és que precisament a Internet és on trobarà algú amb qui compartir el seu secret: l’Olívia, qui alhora també n’amaga un que canviarà les seves vides.














En Gus ha desaparegut! El millor amic de l’Oksa s’esfuma un matí en algun lloc de St. Proximus, el magnífic institut londinenc on estudien. L’únic que l’Oksa és capaç de trobar és el seu mòbil al terra d’una aula. Dins dels fitxers d’imatges hi troba una fotografia d’una dona estranyament familiar. Qui és, ella? I què ha estat d’en Gus? 

L’Oksa farà tot el possible per salvar el seu amic: desenterrarà perillosos secrets de família i s’endinsarà en un món paral•lel on la màgia conviu amb la por i on ni tan sols els riscos mortals no podran fer enrere els Campi-Qui-Pugui.






Vet aqui un recull d’històries, curtes, amb sorpresa, en què les paraules sovint van més enllà de ser una combinació de lletres juntes fent sentit. Ideal per establir debats, fomentar el sentit crític  i l’intercanvi d’opinions entre els alumnes.

Va ser FINALISTA del 6è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada