24 d’abril del 2013

Recomanacions Sant Jordi



Aquí teniu un llistat dels llibres de literatura juvenil més recomanats aquest darrer Sant Jordi! A veure si us animeu a llegir-ne algun:

Katalepsis de Maria Carme Roca


La novel·la va guanyar el Premi Joaquim Ruyra 2012. Maria Carme Roca ens ofereix un thriller juvenil que inclou festes, drogues i música amb un protagonista ben especial.
Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Aquest fet l’aprofita en algunes ocasions com un joc.
Eric pot fingir estar mort amb l’ajut de les drogues que li permeten arribar a un estat catalèptic. Aquest joc es converteix en un moment donat en malson.
La novel·la gira entorn a la catalèpsia i al fenomen que el protagonista sap provocar-se fins arribar a situacions límit.  


L’extraordinari enginy parlant del professor Palermo de Jordi Sierra i Fabra

Amb més de 400 obres publicades,  Jordi Sierra i Fabra  continua sent un dels escriptors més prolífics  en literatura infantil i juvenil. L’extraordinari enginy parlant del Professor Palermo és el títol de la novel·la guanyadora de la V Edició Premi la Galera Joves Lectors.
Una història màgica sobre un ventríloc i el seu ninot que parla, que ens farà viatjar pels principals esdeveniments del segle XX.





Diari d’H d'Hypàtia Pétriz 

Hypàtia Pétriz és una de les debutants més joves de l’actualitat. En el  diari ens ofereix les seves reflexions.  Recomanat per a lectors i lectores a partir de 10 anys o lectords que vulguin conèixer la realitat dels joves d’avui.
La protagonista d’aquest diari comença el seu relat un mes abans de fer els 14 anys, gràcies al regal anticipat del seu tiet: una llibreta molt especial que li han fabricat només per a ella. Allà descriurà tot el que viu, pensa i sent en els 30 dies més intensos de la seva (no tan llarga) existència…




Ciutat d'orfes d'Avi (disponible a la biblioteca)

El 1893, els carrers de Nova York són plens de vida i també de perills. Si ets un repartidor de diaris, com en Maks Geless, de tretze anys, val més que vagis amb compte amb en Bruno, el líder de la banda dels Busca-raons amb males intencions. Convertit en detectiu, Maks haurà de lluitar contra forces poderoses per defensar la seva pròpia família.






Temps de miracles d'Ann-Laure Bondoux

El protagonista del llibre és Kumail, un fillet de set anys que ha crescut entre penalitats a causa de la guerra del Càucas. Malgrat tot, aquesta història commovedora no és només un relat dels horrors de la guerra sinó un viatge de supervivència a la recerca de la identitat. El fillet estarà companyat en tot moment per Glòria, una dona forta i lluitadora de passat misteriós que inculca a Kumail l'esperit de resistència i l'esperança de caminar cap a altres horitzons: "Demà la vida serà millor" sol dir-li sempre abans de dormir per tal no defallir.



La selección de Kiera Kass

En una societat rígida que determina el lloc dels ciutadans en castes, la possibilitat de competir per ser la futura consort del príncep és per moltes noies l'oportunitat de la seva vida. No obstant, la jove artista Amèrica està completament enamorada d'un altre i el ser una de les 35 escollides per la Selecció és més aviat una molèstia que un avantatge. Com una moderna Ventafocs, l'Amèrica viurà una gran aventura: separada de la seva família i del seu amor, es trobarà immersa en un món luxós ple de rivals sense escrúpols i farà estranys amics i sorprenents aliances.


El Cas dels bandits assassins de Caroline Lawrence

 Els pares de P.K.Pinkerton han estat assassinats per uns bandits que busquen el plànol d’una mina de plata que els ha de fer milionaris. I ell és l’únic testimoni i l’únic que pot tenir el plànol. Així que el noi no té més remei que començar una fugida pel salvatge oest que el portarà a una ciutat sense llei on quasi tothom el voldrà enganyar, robar, assassinar o totes tres coses juntes. La cosa no promet gaire, i menys encara amb el defecte que té el nostre protagonista, incapaç de llegir l’expressió de la gent, de manera que no sap mai si parlen en serio, en broma, si riuen o si l’amenacen ...  


Wonder de R.J. Palacio 

«Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant.» Wonder ens narra la història de superació de l'August, un nen que ha nascut amb una malformació a la cara que s’enfronta per primer cop a la vida “normal”, ja a les portes de l'adolescència. Una història plena de bondat i coratge recomanable per a joves i adults. Escrita des de diferents punts de vista, amb un llenguatge fresc i una forta càrrega emocional que ens acaba mostrant la bellesa que tots tenim dins. 


Desconexión de Neal Shusterman

En un futur no gaire llunyà la societat considera la vida humana inviolable des del naixement fins els tretze anys. No obstant, a partir de llavors i fins els divuit, els pares poden decidir en qualsevol moment desconnectar el seu fill, que tècnicament no morirà ja que els seus òrgans viuran en altres persones. Les vides d'en Connor, la Risa i en Lev s'entrellaçaran quan sàpiguen que tenen programada la seva desconnexió. Tots tres no deixaran de fugir i lluitar per la seva supervivència, en una aventura emocionant i de ritme frenètic. Només fer els 18 anys podrà evitar les seves desconnexions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada