22 de novembre del 2012

L'escriptor/a del mes: Jaume Cela

En Jaume Cela i Ollé va néixer al barri barcelonès de Sarrià i de ben petit li agradava molt llegir llibres i anar al cinema. Davant de casa seva hi tenia un cinema de barri, el cine Bretón, al qual anava dues o tres tardes a la setmana. Així va néixer la seva afecció pel setè art, especialment pels melodrames i les pel.lícules de suspens. 

Actualment és director d'una escola i també es dedica a escriure llibres, ha guanyat molts premis com El Vaixell de Vapor (1997) per Hola, Pep!.

És un escriptor que escriu amb realisme i humor i aquí a la biblioteca hi trobareu 4 llibres! A què espereu?

   
Hola, Pep!

En Xavier aprofita que li han regalat una capsa plena de sobres i papers per escriure a en Pep Guardiola, el jugador del Barça, i li explica qui és, què li agrada, com són els amics...










La tarda d'en Gerard

En Gerard és un noi de setze anys. Un dia que els seus pares han anat al cinema, en Gerard fa allò que fan tots els adolescents: donar-li voltes a tot, semblant que no fa absolutament res. En Gerard reflexiona, es planteja preguntes i treu conclusions. Analitza, medita, compara. En Gerard té dubtes i pors, però també il·lusions i esperances. Repassa escenes viscudes, les comenta mentalment, recorda frases, opinions i consells dels seus pares, i també pren postura.





No mireu sota el llit

En aquest llibre trobareu quatre històries protagonitzades per personatges que pertanyen a la literatura que vol fer por, que pretén que abans de posar-nos al llit ens ajupim per guipar si a sota s’hi amaga algun perill o algú que ens vol fer mal.
Ara bé, aquesta colla no en fan ni gota, de por, perquè ningú no se’ls acaba de prendre seriosament. Hi trobareu un vampir que necessita sang i s’ha d’empescar una solució, si no vol morir-se de gana. Hi ha un parell de fantasmes –amo de nissaga il·lustre i criat disposat a servir eternament el seu senyor– que volen provocar un infart a algú i gairebé acaben fent el ridícul...


Silenci al cor

Silenci al cor és una narració excel·lent sobre la guerra civil, vista i viscuda per dos amics adolescents que maduren i creixen al ritme dels tristos esdeveniments de la tragèdia bèl·lica que colpeja durament la majoria de famílies del poble on viuen els protagonistes.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada