5 de febrer del 2014

Com identificar un bon llibre d'aventures?

Acció, viatges, herois, heroïnes, evasió, aprenentatge ... són algunes de les idees que venen al cap en pensar en els llibres d'aventures. Una bona combinació d'aquests ingredients, en adequades dosis, és indispensable per gaudir d'aquest gènere. 

*Info extreta de LECTURA LAB

En les obres d'aventures valorarem principalment :

· Que la seqüència narrativa de l'obra es desenvolupi de forma equilibrada: els capítols previs a l'acció predisposen i preparen el lector per afrontar el conflicte pròpiament dit i la resolució final el torna a la normalitat amb el bagatge del camí recorregut.

· Que la construcció del marc espacial i temporal parteixi d'una bona tasca de documentació de l'autor.

· Que els personatges tinguin carnadura i estiguin ben definits, que mantinguin coherència entre el que diuen, les accions que realitzen i les conseqüències d'aquestes.

· Que transmeti emoció, perill, fins i tot de vegades una sensació de vertigen, ajuda a que el lector s'identifiqui amb la història i s'impliqui en l'acció, que seu immers en l'aventura.

· En les novel·les de caràcter iniciàtic, un altre valor afegit per al lector és que aquest, a través de les vicissituds que esdevenen els protagonistes, pugui compartir amb ells dubtes i aprenentatges.

· Que el final no sigui previsible i estigui d'acord amb l'esdevingut al llarg del conflicte. 

Agafa un llibre , busca un bon lloc i... que comenci l'aventura !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada