11 de desembre del 2013

El bibliotecari recomana

Aquest desembre us recomanem dues obres de temàtiques similars, sobre la vida, l'amor, la feina, sobre les malalties ...i sobre totes aquelles preguntes que sovint ens fem i no tenen resposta.

La princesa invisible


És una època de canvis per a la jove Mei: ajudarà la seva mare a la perruqueria, anirà a viure amb la seva àvia i, sobretot, començarà a sortir amb el Sergi. Aquesta relació, que per a la Mei hauria de ser de descoberta i d'autoafirmació, pren un caire inesperat que la desconcerta i la fereix. La relació amb la mare i l'àvia també canviarà, especialment a mesura que vagi coneixent els secrets de les seves respectives històries. La vida quotidiana, la maternitat, l'amor, el desig, la feina, la pròpia imatge, el pas del temps, la cura dels qui ens són propers i, sobretot, els primers símptomes de maltractament en la parella, són temes presents i tractats en un to volgudament senzill: no es busca impressionar, ni moralitzar, sinó crear empatia.





Maneres de viure per sempre


A en Sam li agraden les dades científiques. Vol saber coses d'OVNIS, de pel·lícules de terror, de dirigibles, de fantasmes i d'investigadors; i també què se sent quan fas un petó a una noia. I, com que té leucèmia, vol estar informat sobre què és exactament la mort. Necessita resposta per a aquelles preguntes que ningú mai no vol respondre. Per això escriu un diari, ple de llistes i d'interrogants, explicant la seva vida, a casa i a l'hospital. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada