10 d’abril del 2012

Novetats Literatura Juvenil

Després de la Setmana Santa és hora de llegir una mica, aquí us deixem algunes de les novetats d'aquest mes:

Ghostgirl. Malalta d'amor

Abans que no pugui descansar en pau, la Charlotte haurà de tornar al tràgic lloc on va morir: l'institut. Allà encara té deures per fer, com ajudar en Damen, el noi dels seus somnis. El prolema és que ningú li ha explicat què passa quan t'enamores del noi equivocat i estàs a punt de perdre la teva millor amiga. La Charlotte haurà de decidir entre morir d'amor o tornar a ser invisible. 






Els jocs de la fam 3. L'ocell de la revolta

La Katniss ha tornat a desafiar i a vèncer el Capitoli, però tot i haver sortit victoriosa del camp de batalla, al poder no li agrada perdre. El president Snow vol revenja i ha deixat molt clar que tothom corre perill: la família de la Katniss, els seus amics i qualsevol que visqui al Districte 12.







Crypta

A la vida de la Natàlia, de 16 anys, s'apropen canvis...El que li passa té relació amb un passat que no aconsegueix recordar. Unes golfes on, quan era nena, va passar un any sencer amb un mestre molt especial, Eblus, un diable que li va ensenyar els poders de la foscor i que està bojament enamorat d'ella. Natàlia no sent res per ell, però no trigarà a comprendre el seu poder i a utilitzar-lo per al seu propi benefici.






El lladre de tombes

Afegeix-te a la Penya dels Tigres! Els tres amics de la Penya dels Tigres es troben embolicats en un assumpte molt perillós de lladres de tombes. Com s’en sortiràn? Utilitza el superdescodificador triple: -Quadrícula de pistes per localitzar imatges. -Descodificador per saber les solucions. -Plantilla per llegir missatges en clau.







Verí a l'escola

En Pau afirma que un desconegut ha drogat i ha segrestat el senyor Castellví, el director de la seva escola. Ell ho ha vist. Però ningú no el creu. Només els seus amics de la Penya dels Tigres, la Virgi i en Lluc, col·laboraran en la investigació. 








Presoners a l'edat de pedra

El que prometia ser un divertit viatge al Carib es converteix en un malson: lavió en què viatgen en Lluc, en Pau i la Virgi és segrestat, i un aterratge demergència els porta a una illa on un grup de persones viu com a ledat de la pedra.

2 comentaris:

  1. Els jocs de la fam o com.......Desensibilizar a un nuevo tipo de violencia

    Aunque no hay escasez de la violencia en Hollywood, la película Hunger Games cruza un límite que rara vez se ve en las películas: La violencia de los menores y hacia menores de edad. En esta película (catalogada para PG-13) vemos que los niños de edades comprendidas entre 12 y 18 se apuñaladan con violencia, la roza, estrangular, disparar y romper los cuellos de otros niños - escenas que rara vez se ven en las películas de Hollywood. Aunque sin duda es una manera para que la película, el captar la atención del público objetivo de la película (que pasa a ser adolescentes de entre 12 y 18) Los Juegos del Hambre lleva a la vanguardia de una nueva forma de violencia que se consideró que antes eran demasiado inquietantes para representar en el películas. Sin embargo, en lo particular de matar o ser muertos por escenario de Los Juegos del Hambre, para los espectadores es fácil ir más allá de esta barrera psicológica y se encuentran gritando cosas en la película como "¡Vamos, Katniss, toma tu arco y dispara al vicioso que poco f * * cker en la cabeza! "

    Comentario parcial sobre esta pelicula/libro extraido de la pag. Vigilantcitizen. No ens hauria de fer pensar una mica que ens fiquem pels ulls/ment amb productes USA com aquest?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, no he llegit el llibre ni vist la pel·lícula, però si és tant violent no és massa recomanable ni hi estic d'acord. De totes maneres malauradament, i com molt bé comentes, és tant violent per atraure més als joves...Quins llibres agraden més avui en dia de literatura juvenil? Doncs els de vampirs, els de por, els d'intriga, etc..

      Elimina