A la biblioteca varem celebrar el St. Jordi llegint llibres en veu alta.
Varem llegir fragments de:
- El gat negre i altres contes d'horror, d'Edgar Allan Poe
- Contes, dels germans Grimm
- Aventuras de Sherlock Holmes, d'Arthur Conan Doyle
- El árbol de la ciencia, de Pío Baroja
- Solitud, de Víctor Català
- Auques i ventalls (poesia), de Josep Carner
Segun las fotografias de los periodicos S.Jordi es un beso entre el presidente -si ese que nos rebaja y recorta el sueldo y las posibilidades de vivir a todos- a su mujer con una rosa entre las manos. Bucolismo de fachada y exaltacion nacional en el mismo pack.
ResponEliminaPero, es esa la realidad actual?.
Veiem que no. La realitat del dia de S. Jordi es, al menys a l'Ies la Bisbal, nens inmigrants llegin a la biblioteca.
Sera capaç ningú de veure la diferencia entre el prego de les autoritats -una carcasa buida- y el fet real -nens emigrats activament interesats en la cultura aliena-.?
Alguna cosa aqui no acaba de donar el tall: on son el nens catalans? Sabran que existeix una biblioteca a l'Ies la Bisbal?
Al marge del que representi St. Jordi per a la massa política, per a l'ensenyament i la biblioteca de l'INS La Bisbal representa un dia per a impulsar la lectura i el gust per aquesta. Sobre l'origen dels usuaris de la biblioteca del centre, només cal dir que aquí tots són iguals, i en aquest cas els unia una bona lectura.
EliminaL'unio que es presencia NO ES entre catalans i nens arabs. Unicament es varen interesar en la lectura a la bibilioteca nens foranis. Els nens catalans pasen de Sant Jordi i les seves lectures no crec que estiguin units a ningu . Clar que sempre ens queda l'anima per que en cos no hi son.
ResponElimina