25 d’octubre del 2012

L'escriptor/a del mes: Care Santos

Aquest mes us presentem la Care Santos, una de les escriptores més reconegudes i que ha guanyat més premis de la literatura juvenil actual.

La Care és de Mataró, escriu llibres tant en català com en castellà, va estudiar dret i va començar treballant de periodista per acabar dedicant-se només a l'escriptura.

Aquí a la biblioteca en tenim 4 llibres, els dos primers més realistes i els altres de fantasia, però tots molt interessants, animeu-vos a llegir-ne algun!

Hot Dogs (2000, Premi Gran Angular de literatura juvenil)

L’Èlia  està aguantant un dels seus pitjors estius, viu amb el seu pare i la seva nova xicota, la qual no soporta. Per fer passar l’aburriment i a la vegada guanyar diners, es planteja buscar feina. Es fa passejadora de gossos i d’aquesta manera coneix a persones com la  Berta, que ha perdut el seu gos, o la senyora Magakian. Gràcies a això, descobreix que al parc hi passen coses molt extranyes, que a la nit s’hi organitzen baralles de gossos.




L'anell de la Irina

L'anell de la Irina és el relat de diverses passions: la de l'amor d'Alexandre, el jove protagonista, i del seu pare, un prestigiós violinista, per la mateixa dona, la Irina, una noia d'ascendència russa que coneixen un estiu en un petit poblre de Sòria. També la del descobriment progressiu i enlluernador d'un país —Rússia— a través de la seva literatura. I, sobretot, és la història del camí que en la vida d'Aleixandre conduieix a la maduresa i a la independència.




Crypta

A la vida de la Natàlia, de 16 anys, s'aproximen canvis...el que l'hi ocorre té a veure amb un passat que no aconsegueix recordar. Unes golfes on, quan era nena, va passar-hi un any sencer amb un mestre molt especial, Eblus, un diable que li va ensenyar els poder de la foscor i que està perdudament enarmorat d'ella....







Bel: amor més enllà de la mort 

Explica la història d'Isabel, Bel, una noia de 16 anys, que torna a casa després de patir un greu accident. Abans d'arribar a la meitat del primer capítol ja se sap el gran secret de la protagonista: és morta. A partir d'aquest moment la història s'articula com un thriller en el qual Bel ha d'esbrinar la causa de la seva mort i les raons per les quals el seu esperit roman lligat a la terra. Tot això la conduirà a una història on l'amor i la venjança són les protagonistes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada