14 de maig de 2014

Resultats votacions Premi Protagonista Jove

Els vostres 10 companys que han participat al Premi Protagonista Jove han fet aquesta setmana les votacions dels llibres llegits, i han hagut de donar 4 punts al llibre que més els ha agradat i 1 al que menys...

El guanyador ha esta el llibre Noel et Busca, seguit de molt a prop per Ulls Negres.

Us adjuntem les votacions finals:

Noel et busca: 35 punts
Ulls Negres: 31 punts
Les llàgrimes de l'assassí: 20 punts
Sempre amb tu: 14 punts

El 30 de maig es donaran els premis a tot Catalunya i es sabrà quina ha estat l'obra que més ha agradat a tots els participants. Serà la mateixa que han triat els nostres participants?

Per últim us recordem les quatre obres llegides i us animem a llegir-les, les trobareu disponibles a la biblio.


En Paolo viu amb els pares en un lloc inhòspit i reculat de Xile. Un dia es presenta un desconegut que assassina bàrbarament els pares del nen gairebé davant seu. La qüestió és que en Paolo és petit i en un lloc tan erm i solitari lluny de qualsevol vestigi humà que víctima i assassí es veuran obligats a tenir cura l’un de l’altre per sobreviure! L’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Només té del cert que algú el busca i que no sap si li convé que el trobin...


En Sam, és un xicot que porta una vida nòmada, desmanegada, al costat del seu pare – un home bevedor, desorientat, que malviu fent robatoris de poca volada- i el seu germà petit que és autista i depèn absolutament d’ell, d’en Sam. En canvi, l’Emily, viu en una ciutat petita i es pot dir que té una vida còmoda dins una família amable, enraonada, que se l’escolta i sap negociar. L’Emily canta al cor de l’església i en Sam ha entrat al recinte per assolir una mica de pau. Les seves mirades es troben... 

Si esteu al corrent de la famosa trilogia Milenium de l’autor suec Stieg Larsson, esteu a punt de conèixer una nova Lizbeth Salander, una mossa intel·ligent, agosarada, resolutiva, sense por de res. El mateix temperament que exhibeix la Valentina Malàkova o Wallis Stoneman- segons el temps on es desenvolupa la història- en la lluita per desvelar el misteri de la seva identitat. 

7 de maig de 2014

El bibliotecari recomana

Aquest abril us recomanem els dos primers llibres d'una de les trilogies de més èxit de la literatura juvenil: Divergent i Insurgent. 


La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d’escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la se va família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.

(DISPONIBLE A LA BIBLIO)
La Tris, de 16 anys, es troba immersa en un immens merder: el món que ella coneixia fins ara s’ha ensorrat, els seus pares són morts, està ferida i ha de córrer i no sap on. I comença a descobrir que cada decisió que pren és determinant per les situacions que haurà d’afrontar. Això sense tenir en compte que precisament ella és una de les persones més complexes que existeix, probablement. En un món ordenat per faccions, on tothom sap on pertany, ella pot formar part de fins a tres faccions ben dispars. I està enamorada. I el pare del seu xicot amaga un terrible secret que ella vol saber, fins i tot si això l’ha de destruir. I a partir d’aquí, a córrer, saltar, esquivar bales i intentar salvar la vida i la de la gent que estima.

                           (DISPONIBLE A LA BIBLIO)

I EN BREU TAMBÉ TINDREM L'ESPERADA DARRERA PART..

Una elecció et pot ransformar o destruir-te, i sempre tindrà conseqüències. Què pensaries si et diguessin que l'amor i la lleialtat et farien fer coses que mai no hauries imaginat?
Novetats Sant Jordi

Quina millor manera que celebrar el dia del llibre i de la rosa que amb tot un seguit de novetats que acaben d'arribar a la biblioteca. Veniu a mirar i triar, i no trigueu massa que sinó se us avançaran! 
Bon Sant Jordi a tothom.


La Maldición del titán

La Batalla del laberinto

La Terapeuta

El Juego de Ripper

Eufòria

Legado en los huesos

Terres de lloguer