22 de gener del 2014

Novetats literatura juvenil


En Dennis viu en una casa normal, en un carrer normal, i sembla que la vida no té gaire res per oferir-li. Però sí que té somnis i, un cop es decideix a seguir-los, les coses comencen a canviar al seu voltant.Riureu... ...Plorareu...i, un cop conegueu en Dennis, ell sempre us acompanyarà.












L'Stefan Salvatore esta presoner a la Dimensió Fosca, un lloc on els vampirs i els dimonis utilitzen als humans com a esclaus. Però l'Elena no s'aturarà davant res per salvar al seu estimat..Malgrat tot amb el pas dels dies la tensió entre l'Elena i en Damon, que l'ajudarà en el rescat, augmenta...i ella haurà d'enfrentar-se a una terrible decisió: A quin germà vol en realitat?







«Han passat massa hores des que tots els habitants de la Terra han perdut la consciència en aquest son glaçat, i sembla que, com més temps passi, menys possibilitats hi ha que sobrevisqui ningú. Ni humà, ni animal. Només els vegetals semblen impunes a aquest son letal.No hi ha esperança en cap racó del globus. Tots els éssers semblen adormits en aquest estrany coma que s'ha apoderat de tot el planeta. Només hi ha vida, i una mica d'esperança, a l'epicentre de la setena extinció massiva. A Barcelona, la ciutat on en aquests moments s'està lliurant la batalla del Ragnarök».

16 de gener del 2014

La lladre de llibres


La Lladre de llibres és un llibre d'en Markus Zusak publicat l'any 2005. Aquest llibre ens situa en l'Alemanya nazi i l'Holocaust, i ens parla de la Liesesl, una nena que va a viure a casa uns pares d'acollida després de la tràgica mort del seu germà petit. La Liesel va a parar a un barri nou, on coneix gent nova: el seu nou pare (un pintor addicte al tabac de liar), la seva nova mare (una dona molt cridanera), amics i un boxejador jueu. I la Liesel té la fascinació pels llibres, i per això en roba, tot i que potser més que robar-los els salva del seu destí...

És un llibre commovedor que reflexiona sobre la vida i la mort i sobre la humanitat. A la biblioteca hi trobareu l'edició en castellà....i si us interessa més l'obra podeu mirar la pel·lícula que han fet recentment!



8 de gener del 2014

El bibliotecari recomana

Molt bon any 2014 a tothom!!!

Per començar bé la tornada al cole us recomanem un parell de llibres; el primer s'anomena Adolescents.cat va sobre els mil problemes propis d'aquesta edat i us dona uns quants consells que segur us seran d'allò més útils...La segona recomanació és Quantic love, una de les novel·les romàntiques del moment, no cal dir res més..

A què espereu a venir-los a agafar? 



Adolescents.cat: el manual
El llibre Adolescents.cat: El manual ens presenta un recull del més destacat del web, amb temes que importen als joves: de com saber si t’has enamorat de debò, fins com fer un bon ús de les xarxes socials, o consells sobre el sexe segur.

El llibre oficial també  inclou tot un seguit de  tests per saber si ets una persona gelosa, si estan jugant amb els teus sentiments, si la teva parella t’ha estat infidel, si sou amics o més amics, si ets una persona influenciable, si ets addicte a les xarxes socials, etc. 







Quantic love

Quan la Laila acaba el batxillerat, els seus pares es queden sense feina. Per poder-se pagar els estudis, la Laila troba feina de cambrera al CERN, un reconegut Centre d’Investigació Nuclear, prop de Ginebra. A la cafeteria on treballa coneix a l’Alessio, un jove periodista en pràctiques amargat perquè ha de passar l’estiu en “el lloc més avorrit de l’univers”, un accelerador de partículesde 27 quilòmetres de circumferència on el fred és més acusat que en qualsevol altre lloc del cosmos.
Però el cor de la Laila s’accelera la tarda que s’acosta a en Brian, un estudiant de doctorat que ve de Los Àlamos, Nou Mèxic, on es realitzen projectes militars. 

Voleu saber què passa? Doncs ja sabeu!