18 de desembre de 2013



BON NADAL i FELIÇ 2014!!!

Que passeu unes bones vacances i que us portin molts regals.

Ens tornarem a trobar a la biblioteca a partir del dimecres 8 de gener.

De despedida us deixem amb un trailer sobre el famós llibre Els Jocs de la fam (disponibles els tres a la biblio!) que han fet els alumnes de 2n ESO de l'INS Frederic Martí Carreras de Palafrugell.


11 de desembre de 2013

El bibliotecari recomana

Aquest desembre us recomanem dues obres de temàtiques similars, sobre la vida, l'amor, la feina, sobre les malalties ...i sobre totes aquelles preguntes que sovint ens fem i no tenen resposta.

La princesa invisible


És una època de canvis per a la jove Mei: ajudarà la seva mare a la perruqueria, anirà a viure amb la seva àvia i, sobretot, començarà a sortir amb el Sergi. Aquesta relació, que per a la Mei hauria de ser de descoberta i d'autoafirmació, pren un caire inesperat que la desconcerta i la fereix. La relació amb la mare i l'àvia també canviarà, especialment a mesura que vagi coneixent els secrets de les seves respectives històries. La vida quotidiana, la maternitat, l'amor, el desig, la feina, la pròpia imatge, el pas del temps, la cura dels qui ens són propers i, sobretot, els primers símptomes de maltractament en la parella, són temes presents i tractats en un to volgudament senzill: no es busca impressionar, ni moralitzar, sinó crear empatia.





Maneres de viure per sempre


A en Sam li agraden les dades científiques. Vol saber coses d'OVNIS, de pel·lícules de terror, de dirigibles, de fantasmes i d'investigadors; i també què se sent quan fas un petó a una noia. I, com que té leucèmia, vol estar informat sobre què és exactament la mort. Necessita resposta per a aquelles preguntes que ningú mai no vol respondre. Per això escriu un diari, ple de llistes i d'interrogants, explicant la seva vida, a casa i a l'hospital. 

5 de desembre de 2013

Novetats!

Kulanjango
Callum és un nen d’uns deu anys que viu en un poble d’Escòcia. Passa el temps ajudant els seus pares que són pagesos, o bé anant en bicicleta amb els seus amics Rob i Euan. La seva vida passa sense gaires canvis fins que apareix al poble la Iona, una nena valenta i amb moltes coses interessants a explicar. Tant en Callum com la Iona estimen la natura, això farà que acabin compartint un secret relacionat amb una àliga protegida que viu al lloc on ells viuen. Callum no s’imagina que aquesta amistat l’enfrontarà als seus amics i menys, encara, s’imagina que la Iona desapareixerà de la seva vida, però abans, Callum, li farà una promesa que acabarà per ampliar els seus horitzons i les seves amistats fins a terres molt llunyanes, tant com Àfrica.

El círculo
Una noche de luna llena color rojo sangre, seis chicas se ven arrastradaspor una fuerza misteriosa hasta un teatro al aire libre abandonado. Días antes, un compañero apareció muerto en el instituto. Todo el mundo piensa que ha sido un suicidio. Todo el mundo… excepto ellas.

En ese misterioso lugar en ruinas, les es revelada una antiguaprofecía. Son las Elegidas, un grupo de brujas unidas por un poder que puede destruirlas a todas. Pronto descubren que, a pesar desus diferencias, se necesitan las unas a las otras para dominar susnuevos poderes y cumplir la misión que les espera. El tiempo corre en su contra. Si no descubren qué las persigue, morirán.




Mystic City


Dos familias enemigas, los Foster y los Rose, mueven los hilos invisibles de Nueva York. Tras años de ardiente confrontación, ahora la ciudad va ser testigo de un acontecimiento inaudito: Aria Rose y Thomas Foster, los primogénitos de cada familia, van a casarse, y su matrimonio simbolizará la unión inquebrantable de los dos linajes.
Mientras tanto, en las Profundidades, un grupo de rebeldes trama una virulenta rebelión política que podría hacer temblar los pilares de la ciudad y acabar con todo lo que los Rose y los Foster han construido...







La veritat sobre el cas Harry Quebert


Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel·la. Però en plena crisi d’inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en se­cret una relació amorosa quan ell en tenia 34. Malgrat els anònims amenaçadors que rep, en Marcus de­cideix investigar el cas fins al final. ¿Què va passar aquell estiu del 1975 a Nou Hampshire? ¿Qui va matar la Nola Ke­llergan? Descobrir-ho pot salvar la vida al seu amic Harry Quebert, i per a ell pot representar l’oportunitat d’escriure el llibre d’èxit que li reclamen.

Mort la poeta dels infants


La poeta, bibliotecària i lexicògrafa Joana Raspall ha mort la matinada d'aquest dimecres a Sant Feliu de Llobregat als 100 anys.
La seva dedicació vers la llengua i la literatura ha estat un referent. Com a lexicògrafa, com a bibliotecària, com a poeta pels nens, per ensenyar-los a gaudir de la música, de la llengua, però també com a poeta d'adults, als quals ens ha ensenyat el ritme del llenguatge, la meditació profunda sobre la vida, el pas del temps, la vida mateixa. 

BOMBOLLES
Vine a fer bombolles,
que tinc un tassó
ple d’aigua i sabó.
Mira com voleien
i brillen al sol
tot fent tornassol!
Si la més bonica
proves d’agafar,
se’t fon a la mà…
I et quedes en dubte
de si l’has bufat
o ho has somniat!

4 de desembre de 2013

Tinc ganes de tu de Federico Moccia



Els alumnes de 1er de l'INS Frederic Martí us recomanen d'aquesta manera tant original el llibre Tinc ganes de tu de Federico Moccia...que està disponible a la biblio!