27 de novembre del 2013

Com publicar una novel·la

Us agrada escriure? Doncs en Javier Ruescas, un jove escriptor de molt èxit, us en dona uns quants consells.

Per cert que a la biblioteca hi trobareu diverses obres seves com Tempus fugit o Play!



21 de novembre del 2013

Efemèrides: Miquel Martí i Pol


El passat 11 de novembre va fer 10 anys de la mort d'un dels grans poetes de la literatura catalana del segle XX, Miquel Martí i Pol.

Us deixem amb un poema del seu llibre Estimada Marta.


Marta, la plenitud no és un erm 

ni aquest silenci d'ara un pou eixut; 
l'esfera gira lentament i el temps 
s'ha deturat al fosc dels teus cabells. 
Aigües i vent reposen, i el desig 
és una branca amb tota llei de fruits. 
Que lluny de tot, i els dits aquietats 
entre els teus dits, l'escuma dels colors 
al fons dels ulls, aquietats també. 
Que lluny de tot, i músiques i veus 
configurant l'empremta del teu cos 
que estimo tant, damunt la meva pell. 
Res no ens pertany i som senyors de tot. 
L'ombra de l'ombra allargassa el secret 
molt més enllà del gest i del neguit. 

Acluco els ulls i aspiro el teu perfum 
compacte i dens, tan ple de salabror

20 de novembre del 2013

Novetats literatura juvenil

La princesa invisible
És una època de canvis per a la jove Mei: ajudarà la seva mare a la perruqueria, anirà a viure amb la seva àvia i, sobretot, començarà a sortir amb el Sergi. Aquesta relació, que per a la Mei hauria de ser de descoberta i dautoafirmació, pren un caire inesperat que la desconcerta i la fereix. La relació amb la mare i làvia també canviarà, especialment a mesura que vagi coneixent els secrets de les seves respectives històries.La vida quotidiana, la maternitat, lamor, el desig, la feina, la pròpia imatge, el pas del temps, la cura dels qui ens són propers i, sobretot, els primers símptomes de maltractament en la parella, són temes presents i tractats en un to volgudament senzill: no es busca impressionar, ni moralitzar, sinó crear empatia.


L'Enginy


El sol ha començat a treure el cap tímidament. Tota la ciutat està tenyida de color taronja i és preciosa tot i el fum que encara l’envolta després de l’atac d’aquesta nit. Com que no sóc un vampir, quan els rajos del sol impactin sobre la meva pell no em passarà absolutament res. Ni me n’adonaré. No són prou potents per desfer tot el gel que porto a dins. No sóc un vampir, desgraciadament. Sóc una cosa molt pitjor». Totes les històries tenen dues versions. Hem escoltat l’Axel, ara és el torn de l’Odin. De El Prodigi han dit: «El Prodigi de Gerard Guix és el primer llibre d'una trilogia trepidant, un thriller que no et deixarà indiferent».



La isla de Bowen


1920. Todo comenzó con el asesinato del marinero inglés Jeremiah Perkins en Havoysund, un pequeño puerto noruego situado en el Ártico, y con el misterioso paquete que, antes de morir, Perkins envió a Lady Elisabeth Faraday. O quizá la historia empezara antes, cuando se descubrieron unas extrañas reliquias en el interior de una viejísima cripta medieval, pues fue precisamente una de esas reliquias imposibles la causa de que el malhumorado profesor Ulises Zarco, director de la sociedad geográfica SIGMA, se embarcara en una aventura inimaginable a bordo del Saint Michel. 



Emily the Strange: cada cop més estranya
L'Emily se'n va a viure a una altra ciutat amb la mare, els quatre gats i l'esperit de la bestia Millie. Però, com que sempre n'està pensant alguna, inventa un duplicador i, sense voler-ho, es duplica a ella mateixa. Al principi troba que això que hi hagi dues Emilys és fantàstic. Però, un dia, la còpia comença a pensar que és l'Emily autèntica, i comencen els problemes. Segona novel*la de l'Emily, aquesta nena que sempre va vestida de color negre, amiga de quatre gats, amant del costat més tenebrós de la vida.




Monster High: un institut monstruosament normal
Al Merston High, hi coneixerà la dolça Draculaura, una vampiravegetariana boja pel sol; i la Clawdeen Wolf, una malalta de la modaque s'ha de depilar entre classe i classe. També es farà amiga de laMelody Carver, que és nova a la ciutat. Per. podrà confiar que una"normi" guardi el seu gran secret?Benvinguts al Monster High! Serdiferent mola...Al Merston High, hi coneixerà la dolça Draculaura, una vampira vegetariana boja pel sol; i la Clawdeen Wolf, una malalta dela moda que s'ha de depilar entre classe i classe. També es farà amiga de la Melody Carver, que és nova a la ciutat. Per. podrà confiar queuna "normi" guardi el seu gran secret?






7 de novembre del 2013

El bibliotecari recomana

De les dues recomanacions una és Simple: és un llibre de temàtica realista que va ser finalista del 15è Premi Protagonista Jove; i la seva autora és una de les escriptores per a joves més populars de França. El segon llibre, Divergent, fantàstica escrita per una jove escriptora de només 22 anys!

Simple. Marie-Aude Murail

En Simple sap comptar a tota velocitat: 7,9,12, B, 1.000, 100, juga amb Playmobils i amb els hobenets amagats als telefons, despertadors i semàfors. Té tres anys i vint-i-dos anys. Vint-i-dos d'edat civil, i tres d'edat mental. Per la seva banda, el seu germà Kléber fa l'últim curs de batxillerat, és molt valent i està molt, molt cansat d'ocupar-se d'en Simple. En Simple té un altre amic i aliat: el senyor Pinpin, un conill de peluix que l'acompanya a tot arreu. Però a la vida d'en Simple res no és simple, sobretot el dia que en Kléber decideix que compartiran pis amb tres estudiants per salvar el seu germà del centre de salut mental.






Divergent. Veronica Roth

La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d’escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice...