26 de setembre del 2013

Novetats literatura juvenil

Arranquem amb molta força i ganes aquest nou curs, i què millor manera que presentant-vos les darreres novetats de lit. juvenil que hem comprat aquest estiu.

Avui us en presentem uns quants llibres que segur us encantaran! Veniu i feu-ne el préstec!



Poderosa 

Joana Dalva vol ser escriptora i, un bon dia, descobreix que té un poder sobrenatural: les coses que escriu amb la mà esquerra esdevenen ­realitat; a partir d’aquell moment, comença a transformar el món que l’envolta a través de l’escrip­tura. El problema és que cada anotació produeix conseqüències imprevistes, que l’obliguen a escriure més textos que, a la vegada, provoquen més problemes…









      
L'Emperadriu dels eteris

La Bipa no vol saber què hi ha més enllà de les coves càlides on habita la seva gent. No creu en els contes de fades. Però l’Aer, fascinat per la llegenda de la mítica Emperadriu, vol conèixer aquell món de gel banyat per la llum d’un estel blau on es diu que no existeix el patiment ni la fam. Per això inicia un perillós viatge en què haurà d’arriscar la seva vida... i la de la Bipa, que el seguirà d’amagat per salvar-lo del que considera una mort segura.
Els dimarts del senyor F.

Si la Clàudia no s’hagués barallat amb la seva millor amiga, potser no hauria conegut mai el senyor F., ni hauria tastat els seus deliciosos pastissos, ni hauria descobert la fantàstica història de la seva vida, el seu exili després de la guerra i com l’amistat el va ajudar a superar totes les dificultats.

 El-joc.com

Finalista Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil
«Voldria entrar en un somni, un somni com Matrix, inventar una pel·lícula per poder fugir de la vida. Del buit.» De vegades, els somnis s’acom-pleixen. D’altres, es converteixen en malson. Llum —que ara es fa dir Triniti— vol oblidar el seu passat, i Morfeo, un internauta a qui coneix en un xat, vol ajudar-la. Junts inventen EL JOC, un univers nou on es poden manipular els sentiments i abocar les frustracions. Un univers que, en prin--cipi, només existia a l’ordinador. Fins que algú perd el control de la situació. Aleshores comencen els vertaders problemes.






Les cendres del cavaller
                                            
Premi de novel·la Ciutat d'Alzira
Joanot Martorell és vell i sap que la mort l’assetja. Ho ha perdut tot: diners, amics, prestigi… La seua situació miserable l’obliga a empenyorar el Tirant lo Blanc i a escriure una llarga carta a Martí Joan de Galba, en la qual li prega que preserve la seua joia més valuosa, conscient que el món dels cavallers està condemnat a la desaparició.
Les cendres del cavaller, XV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, narra en primera persona la vida, tan intensa i apassionant com dissortada, de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat d’Alfons el Magnànim, les intrigues viscudes com a conseller del príncep de Viana o les relacions amb el seu cunyat, Ausiàs March. La primera biografia novel·lada de Joanot Martorell descobreix al gran públic l’autor fonamental del segle d’or de la nostra literatura.

Katálepsis

L'Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Amb el seu amic Gerard treuen un profit molt perillós daquesta malaltia: busquen baralles a la sortida de les discoteques. Amb lajut de la cocaïna i la complicitat den Gerard, lEric es provoca atacs i fingeix morir. A linstitut, els seus companys no volen fer-se amb ells, i la Lara, la noia que li agrada a lEric, no li fa ni cas. Per venjar-se, lEric i en Gerard es proposen rebentar la festa de la nòvia de lAlexis i fer el seu numeret particular. Però, com passa tantes vegades, fins i tot els millors plans fallen. Cosa no gaire recomanable quan estàs jugant amb la vida i la mort.
Jugar amb la vida i la mort, i potser, ser enterrat viu...


25 de setembre del 2013

El noi que va trobar la felicitat

Un curs més torna la secció Què Llegeixes? Si us agradat molt un llibre i creieu que val la pena recomanar-lo als vostres companys o si simplement voleu explicar què us ha semblat el darrer llibre llegit, ho podeu fer en aquesta secció!
Vinga animeu-vos a participar i ajudareu als vostres companys a llegir els millors llibres de la biblioteca.

Aquest curs el comencem amb una recomanació d'en  Felipe Amay: El noi que va trobar la felicitat:



"El Hanayun té onze anys quan ha de fugir de l'Afganistan amb part de la família per culpa dels talibans. Després de viatjar durant molt de temps i correr perill, arriben a Holanda on intenten començar una vida nova. El Hamayun i els seus germans s'integren al nou país, però la família viu amenaçada per la possibilitat que el govern d'Holanda no els accepti l'estatus de refugiats ni el permís de residència en aquest país, i tenen por que hagin de tornar a l'Afganistan i siguin detinguts pels taliban, perquè la seva vida estaria en perill. A l'Afganistan viuen les àvies, l'Eriço (el germà de l'Hamayun) i el Faisal, i sempre té l'esperança de tornar-los a veure."

"A mi aquest llibre m'ha agradat molt perquè s'enten molt bé i la història et fa posar a dins la pell dels personatges, ja que penses que això passa de veritat i que molta gent ho pateix. El vocabulari és normal, la història maca i entreten. Llàstima que no es sàpiga el final perquè voldria saber com acaba..Recomano aquest llibre a tothom".

Torna el bloc de la biblioteca!

S'ha acabat l'estiu i torna la biblioteca!!! 

Aquest curs el comencem amb la compra de moltes novetats de literatura juvenil! A què espereu a triar el vostre llibre!?

També seguirem obrint tres tardes a la setmana: dimarts de 16 a 18h; dimecres i dijous de 15 a 19h; i seguirem fent activitats relacionades amb la lectura com visities guiades a la biblioteca, xerrades amb escriptors, clubs de lectura o tallers scrap de punts de llibre!

Aprofiteu l'esforç que fa el vostre centre obrint-vos la biblioteca a les tardes!!! Veniu a llegir, a fer deures, a participar de les activitats o a demanar la compra d'un llibre que us agrada!

Que tingueu un bon inici de curs