31 de gener del 2013

¡Socorro!







En Soulaiman El Abbassi de 2n D s'ha llegit ¡Socorro! i us el recomana!

"És un llibre que explica un conte diferent a cada capítol. Aquests contes fan una mica de por i a més cada capítol és més divertit que l'altre.
M'ha agradat perquè fa bastanta por i et deixa nerviós, sense saber què passarà.......
Si t'agraden els llibres de por llegiu aquest!!!" 

30 de gener del 2013

El llenguatge secret de les flors








La Fatima Chtaibi del cicle sociosanitari us recomana el llibre El llenguatge secret de les flors:


“La Victòria és una noia que és abandonada de petita i que va passar tota la seva infantesa entre una família adoptiva i una altre. La única mare que de veritat ha tingut va ser l'Elisabeth, la dona que li va ensenyar el llenguatge secret de les flors...
Quan la Victòria compleix 18 anys decideix començar la seva vida i comença a treballar en una floristeria on porta la felicitat a la gent mentres ells necessita que algun noi misteriós li porti felicitat a ella”.

23 de gener del 2013

Lectura en veu alta de literatura juvenil

DIA: DIMECRES 30/01/2013
HORA: 16:00h

T’AGRADARIA LLEGIR EN VEU ALTA 5 MINUTS DAVANT ELS TEUS COMPANYS?

T’AGRADEN ELS LLIBRES DE POR, D’AVENTURES, DE MISTERI.... DONCS EL PROPER DIMECRES PODRÀS LLEGIR EL LLIBRE QUE MÉS T’AGRADI DEL GÈNERE QUE VULGUIS.

I COM HO POTS FER? DONCS APUNTANT-T’HI A LA BIBLIOTECA!!!

16 de gener del 2013

L'escriptor/a del mes: Randa Abdel-Fattah

Aquest gener us presentem la Randa Abdel-Fattah, una escriptora que es defineix así mateixa com a "nascuda australiana-musulmana-palestina-egípcia enamorada de la xocolata". I ha estat precisament aquesta barreja cultural del seu ADN la que li ha permès escriure sobre la integració cultural, els perjudicis..

A la biblio en teniu parell de molt interessant:

Per què tothom em mira això del cap

Amal és una estudiant australiana de pares musulmans. Un dia decideix que portarà l’hijab, el mocador musulmà per a cobrir-se el cap, a tot arreu, fins i tot a l’institut. Aconseguirà superar els prejudicis, mantenir els amics i atreure els nois? Un tema actual i polèmic, i, alhora, una novel·la extraordinàriament fresca i divertida.






Deu coses que odio de mi 

A l'escola és la Jamie: rossa, de pell blanca... una més. A casa, és la Jamilah, musulmana, morena i amb un pare de l'edat de pedra. Però, quant de temps es pot mantenir una farsa així? Una nova obra de Randa Abdel-Fattah, que, amb el seu reconegut estil fresc i humorístic, retrata la situació de moltes noies musulmanes a l'occident.

5è Premi La Galera Joves Lectors 2013

Jordi Sierra i Fabra ha obtingut el 5è Premi La Galera Joves Lectors 2013 amb la seva novel·la 'El extraordinario ingenio parlante del profesor Palermo', una història sobre un ventríloc i el seu ninot parlant en la qual l'escriptor retrata els principals esdeveniments històrics del segle XX.

Aquest premi, de l'editorial La Galera, és l'únic atorgat per un jurat integrat per 241 joves d'entre 12 i 15 anys procedents de tot Espanya associats a un total de 49 llibreries del Club Kirico. El jurat, format per 92 nois i 149 noies, ha escollit per unanimitat l'obra, de la qual fins avui desconeixien el seu autor, per "l'originalitat" de la història, "la màgia" dels seus personatges i les aventures que viuen.

Com a curiositat destaca el fet que Sierra i Fabra va escriure el guió sencer de la novel·la en mitja hora en un tovalló de paper mentre sopava en un restaurant a Palerm, ciutat que dóna nom al personatge del professor. L'autor conserva el tovalló que va servir d'improvisat ordinador i origen de la història, i La Galera la reproduirà com a part de la promoció del llibre.


9 de gener del 2013

El bibliotecari recomana

Primer de tot desitjar-vos des de la biblioteca de l'INS La Bisbal un molt bon any a tots. Espero que us hagueu portat molt bé i que els reis us hagin portat forces coses.

Per començar aquest nou any us recomanem dues lectures sobre l'adolescència que segur us agradaran molt!

Així és la vida, Carlota. Gemma Lienas

Segur que alguna vegada t’has enamorat bojament d’algú que no t’ha fet cas. Segur que alguna vegada has tingut algun problema greu amb la família i has pensat que el teu món se’t feia bocins. I segur que moltes vegades t’has empipat amb el teu germà per un jersei tacat, t’has passat una hora al telèfon xerrant amb els teus amics i has rigut fins que el cor t’ha dit prou. Seguríssim, perquè... així és la vida! Mentre en Ramon es recupera, a poc a poc, del seu gravíssim accident (¿recordes Cul de sac?), la Carlota viu ben preocupada la separació dels seus pares i s’adona que la seva vida ha començat una etapa completament nova.

   


L’anticlub. Àngel Burgas

Una colla de nou companys de classe s'alien per formar un club. No són perfectes, ningú no ho és, en realitat. La seva intenció és lluitar contra les injustícies, en un valent intent de fer un món més just com a reflex del que volen trobar quan siguin grans. Les "accions anti" que protagonitzen els uneixen més que cap altra...


Els 10 llibres més llegits al món

Si teniu curiositat per saber quins han estat els llibres més llegits d'aquest 2012 aquí en teniu la llista. Només dir-vos que el primer és la Bíblia, però el tercer és la saga Harry Potter i el quart el Senyor dels anells..