20 de desembre del 2012

Bones festes!


Des de la biblioteca us desigem BON NADAL i FELIÇ 2013!!!
Que passeu unes bones vacances i que us portin molts regals.

Ens tornarem a trobar a la biblioteca a partir del dimarts 8 de gener.

Us deixem amb un poema molt bonic del poeta Joan Josep Roca:


Si Nadal
(Joan Josep Roca Labèrnia)
Si Nadal pregona
dolça pau al món,
deixeu-lo que parli,
que arribi a tots.
Si Nadal demana:
arribar a Betlem,
doneu-li somera
com la de Josep,
Si Nadal precisa
tenir altra llum
posem les estrelles
un pèl més amunt.
Si Nadal volgués
ser tres cops a l'any,
voldria Jesús
el mateix portal?
Si Nadal estrena
les dolces cançons,
veniu a la festa,
porteu més torró.

19 de desembre del 2012

Taller scrap

Què es necessita per passar una bona estona a la bibioteca? Doncs cartolines de colors, tisores, llapissos, retoladors, material per enganxar...que t'agradin les manualitats i tinguis una mica de creativitat!

El passat dimecres 12 varem fer un taller d'scrap a la biblioteca. En Mimoun, en Mamadu, la Sissi, en Bilal, la Mariam, en Mohamed, la Hafsa... s'ho varen passar molt bé fent una postal pop-up de Nadal.

Aquí us en deixem algunes fotos amb les seves creacions:















13 de desembre del 2012

L'escriptor/a del mes: Gerard Guix

Per aquestes festes de Nadal us recomanem les les lectures de Gerarda Guix. 

En Gerard va néixer a Vic fa 37 anys, i s'ha especialitzat en la literatura juvenil fantàstica amb la seva trilogia El prodigi, L'enginy i El talent

També ha escrit la novel·la Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me que va guanyar el Premi Pin i Soler de Novel·la.

A la biblioteca hi teniu un parell de llibres, a què espereu a agafar-los?

El prodigi 

Es diu Axel perquè als seus pares els agradava Guns’n’roses i aquest era el nom del líder. Es diu Axel, però es podria haver dit Odin, per l'oncle de Suècia que mai ha vist, però que cada any li envia un regal d'aniversari. L'Odin és un personatge misteriós i inversemblant, i curiosament l'Axel el coneix just quan el seu cos adolescent comença a patir uns canvis angoixants que l'omplen de dubtes. I és que l'Àxel encara no sap que li espera un combat molt dur ni que d’aquí uns anys els llibres parlaran d’ell, el Prodigi, perquè està a punt de canviar el curs de la història.


Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me

 
Ja fa cinc anys de la trobada casual d’en Gerard i l’Anastàsia a Londres. Poc temps després, la noia va anar a viure amb ell a Barcelona, on el jove ha provat de convertir-la en algú diferent de l’estudiant russa que el va atraure, alhora que ella ha mantingut un desconcertant silenci sobre el seu passat.





I si us agrada El prodigi podeu demanar aquestes festes els dos següents llibres de la trilogia:

 L'enginy

 
«El sol ha començat a treure el cap tímidament. Tota la ciutat està tenyida de color taronja i és preciosa tot i el fum que encara l’envolta després de l’atac d’aquesta nit. Com que no sóc un vampir, quan els rajos del sol impactin sobre la meva pell no em passarà absolutament res. Ni me n’adonaré. No són prou potents per desfer tot el gel que porto a dins. No sóc un vampir, desgraciadament. Sóc una cosa molt pitjor».




El talent

«Han passat massa hores des que tots els habitants de la Terra han perdut la consciència en aquest son glaçat, i sembla que, com més temps passi, menys possibilitats hi ha que sobrevisqui ningú. Ni humà, ni animal. Només els vegetals semblen impunes a aquest son letal.

No hi ha esperança en cap racó del globus. Tots els éssers semblen adormits en aquest estrany coma que s’ha apoderat de tot el planeta. Només hi ha vida, i una mica d’esperança, a l’epicentre de la setena extinció massiva. A Barcelona, la ciutat on en aquests moments s’està lliurant la batalla del Ragnarök».




5 de desembre del 2012

El bibliotecari recomana

Us recomanem aquest desembre dos excel·lents llibres per llegir durant les festes de Nadal:

Tòquio Blues

Considerada el clàssic modern per excel·lència de la literatura japonesa, Tòquio Blues narra l'educació sentimental d'un jove estudiant al Tòquio dels anys seixanta. Introvertit, tímid i seriós, Toru Watanabe s'enamora de Naoko, una noia impenetrable, i pateix una crisi que el porta a l'aïllament social i a la reclusió. Davant les dificultats de la seva relació amb la Naoko, Toru es llança a un espiral de sexe esporàdic i un dia coneix la Midori, una noia vital, exuberant i plena de vida que revolucionarà el seu món ordenat i tranquil.
Tendra, escrita amb to melancòlic i sensual i amb un ritme molt àgil, Tòquio Blues narra, amb una encertada i equilibrada mescla de melancolia i sentit de l'humor, les angoixes adolescents, el desengany del primer amor i el trànsit a l'edat adulta.



No confíes en nadie

Christine és una dona de 47 anys que, des que va patir un terrible accident quan en tenia 27, s'aixeca tots els matins veient al mirall una dona que sembla ser ella però amb molts anys de més...i veient també cada matí com s'aixeca al costat d'un home que es diu Ben, que és el seu marit i no reconeix.

Però un dia la Christine rep una trucada telefònica d'una persona que s'identifica com el seu doctor. Quan ella hi desconfia, el doctor Nash li demana que busqui a l'armari un diari on ella fins fa poc ho apuntava tot..Lo primer que veurà al diari serà la frase: "No confiïs amb en Ben"..fet que la farà transtornar més encara.

Serà precisament a partir d'aquest diari que la nostra protagonista començarà a recordar.....

La invitació a la lectura




Us presentem....Invitació a la lectura és la pàgina personal de Jaume Centelles, tota una referència dins el món de les biblioteques escolars.

Posa a la nostra disposició un munt de recursos per a les biblioteques escolars


Aquí trobareu les propostes didàctiques dels llibres que han experimentat amb els infants. Moltes són fruit de la recerca del grup de treball “La lectura: passió o pressió?” de l’Associació de mestres Rosa Sensat.

Els hi pots fer una ullada aquí!
50 DEL XXI és un document elaborat pel grup de treball de l’Associació de Mestres Rosa Sensat “Lectura: pressió o passió”, que conté cinquanta propostes de treball, deu per a cada etapa educativa.
Les pots descarregar a 50 del XXI