25 de juny del 2012

Bon estiu!

Per fi ha arribat l'estiu, l'època més esperada per a molts! A disfrutar-ho doncs i que passeu un mooolt bon estiu!!!  

Ens catapulta el temps
Ens catapulta el temps
a fruir de les vacances
quan la calor s'instal·la
als nostres cossos i cases,
quan el solstici ens porta
l'estiu, aquest període sobirà
que ens fa a tothora bategar.

Aquest període sobirà
que ens regala llum a dojo,
sol a discreció
i ombres de luxe sota els arbres.

Ens regala temps d'oci,
festes, balls,
revetlles i rebombori.

Banys i nits al ras,
música de les constel·lacions
moltes llunes allà dalt,
i alguna pluja d'estels
entre foscors de somni.

Què llegeixes?

"El llibre que he llegit i m’ha agradat més a sigut: ‘Diari d’una penjada’. Aquest el vaig començar a llegir al primer trimestre i em va agradar tant que quan el vaig acabar vaig buscar el segon.
Aquests dos llibres que he llegit suposo que m’han agradat perquè tracta sobre l’amor, l’adolescència.. I aquests són temes molt reals i pels que qualsevol pot estar passant. A més el llibre introdueix comèdia i aquest fet fa que t’ho passis molt bé.
En definitiva, a mi m’ha agradat molt I el recomano a tothom; sobretot a adolescents."


                Ester Pedregosa 2n C

15 de juny del 2012

Què llegeixes?

"El llibre L’excursió i d’altres maremàgnums, de Gerald Durrell, m’ha semblat interessant. És un llibre molt entretingut i divertit per llegir.
Aquesta novel·la explica sis històries diferents (relats curts). El millor és que tots els relats són reals i els ha viscut l’autor.

De tots aquests relats, però, el que m’ha agradat més és l’últim, que s’anomena L’entrada. En aquest cas, Gerald explica la història que ha llegit d’un manuscrit antic que ha trobat: un home que va a viure en un castell i descobreix els estranys fenòmens que hi passen, com l’aparició de criatures vives en un mirall.
Així doncs, us recomano el llibre L’excursió perquè és molt imaginatiu i pot agradar molt als aficionats de la lectura."

Roger Font Vilagran, 2n C

Què llegeixes?

"El llibre que he llegit i m'ha agradat més ha estat "Alícia al país de la televisió". És un llibre d'una adolescent, l'Ona, que passa un càsting per entrar a una serie. És la escollida, i amb el temps es va descobrint que la fama. Ella no sabia que era ser famosa i el final se'n cansa una mica.
Aquest llibre el recomanaria a qui volgués saber com es la vida de famós i poder imaginar el que senten en eles moment en que tothom els coneix."

Núria Gispert 2n C

13 de juny del 2012

Què llegeixes?

"Primerament, el llibre que he llegit es titula: "La vida és rara". Aquest llibre em va impactar d'allò més ja que explica que la vida et pot fer infinites voltes, et pot fer voltes en sentit negatiu i positiu. Gràcies a aquest llibre he comprès que tot a la vida no és pla, que les coses s'han de lluitar i que aquestes moltes vegades et surten malament. També he entès que quan caus en mals problemes t'has de parar, reflexionar i pensar perquè has caigut a causa d'aquests.

En segon lloc, aquest llibre ha estat fàcil d'entendre i de comprendre, ja sigui per el vocabulari o per la manera d'explicar-lo i de narrar-lo.
I finalment, m'ha agradat moltíssim perquè la història és enfocada dins la vida d'un nen de la meva edat. En conclusió, aquest llibre escrit per Xavier Moret i publicat per l'editorial Cruïlla el recomanaria a tota la gent que està passant per mals moments o a gent de la meva edat perquè pensi que a la vida també hi ha alts i baixos i que no tot és pla, com sembla que ha de ser."

Miquel Llenas Aneas 2n C

12 de juny del 2012

Què llegeixes?

"El millor llibre que he llegit en molt de temps, ha estat Un Lugar Llamado Libertad, d'en Ken Follet. Encoratjo a llegir-lo a  tothom que li agraden les aventures. Us sorpendrà, creieu-me. Un exemple seria quan el protagonista s'escapa de les mines; on n'es esclau. I això, només és el començament.
Llegiu-lo, us agradarà."

Genís Andreu 2n ESO

11 de juny del 2012

Biblioteca oberta


Us recordem que la biblioteca estarà oberta cada tarda de 15:00h a 19:00h fins a finals de mes.

Veniu i aprofiteu aquests darrers dies per venir a llegir o a agafar algun llibre per les vacances!!!

Què llegeixes?


"Aquest es un altre dels llibres de Federico Moccia, el famós escriptor italià que darrerament està tenint tant èxit entre les noies i les dones. Carolina s'enamora és un volum independent i, només per això ja es mereix un premi (esperem que no decideixi canviar d'opinió i escriure’n una segona part...).

El llibre tracta de la Carolina, una noia de 14 anys que està al seu últim any d'escola (no sé ben bé com anomenen els nivells, seria l'equivalent al 8è de bàsica que hi havia abans, diria...). La Carolina està començant a descobrir el que són els nois i l'amor, però també les locures adolescents i les verdaderes amistats. Viu les seves primeres experiències, els seus primers sentiments i les primeres decepcions importants, que la faran créixer i madurar.


És un llibre bo i entretingut de llegir. Pensava que seria bastant més infantil i sí, no és per noies o dones de la mateixa edat que els altres famosos llibres de Moccia (com A tres metres sobre el cel), aquest és més per noies de 12, 13 o 14 anys, però no em sembla tant infantil. És un llibre fàcil de llegir i, tot i que no és massa curt, és ràpid de llegir."

Núria Paneque 2n C

Què llegeixes?

"Jo escullo Harry Potter i l'ordre del Fenix perque es un llibre que intriga ja que en Harry només pot pensar amb els perills que te en Lord Voldemort perquè ha recuperat els seus poders de nou, viu amb temor i amb angustia, i volguis o no, tens ganes de llegir el llibre fins al final. Es veritat que els llibres tenen moltes pàgines i potser a la gent quan agafa un li fa mandra llegir-ho tot perquè pensen que es molt de rotllo, però estan equivocats. Si t'agrada llegir, és el llibre adequat. Ho recomanaria a joves majors de 12 anys, perquè crec que un nen de 10 o 11 anys encara no te la capacitat de llegir histories tant llargues i amb la lletra tant petita, encara que tothom pot llegir el que vulgui." 

Daniela Machado 2n ESO

Què llegeixes?

"Brisingr és el tercer llibre de la col·leció El Llegat. El seu autor és Christopher Paolini. Aquest llibre, per mi, és el millor dels que he llegit tot aquest curs, perquè és la continuació dels altres dos (Eragon i Eldest). Brisingr, continua tota la història d'Eragon, resol més misteris, es presenten nous personatges..."

Llorenç Fanals i Batllori 2n A

Què llegeixes?


"Aquest llibre de Pep Coll m’ agradat moltíssim; perquè és d’aventures. L'he trobat molt interessant, sobretot la part on els minairons, uns éssers petits i de fantasia, van matar al carter! Em va impressionar aquest fet,ja que no pensava que actes violents quedarien recollits en aquest llibre.
Aquest llibre l’aconsellaria a nens de la meva edat que els hi agradin els llibres d'aventures i ficció etc. No em recorde a cap fet ni pel·lícula, sol d' una sèrie que mirava quan era petit. Hi ha paraules que jo no havia sentit en la meva vida, però s'entén en el context de la frase. Hi ha una mica de tot, diàleg, narració i descripcions; però sobretot narració. És intern, està explicat en primera persona. Els personatges estàn molt bé.
A mi m’ha agradat molt!!"

Joan Luque 

Què llegeixes?

"El llibre que m’ha agradat més dels que he llegit a l’hora del Pla Lector ha estat EL CABALLERO DE LA ARMADURA OXIDADA.
Aquest va ser el primer llibre que em vaig llegir en l’assignatura, i és el que més em va agradar, sobretot pels valors que transmet; trobo que la meva manera de pensar ha fet un gir de 180 graus després de llegir-lo.
El llibre, també m’ha agradat molt, perquè el protagonista se’n surt de tots els entrebancs que li posen; i aquí, he pogut aprendre que per ser intel·ligent no t’has de fer el burro i t’has de saber adaptar en les diferents situacions determinades.
Com a conclusió, m’agradaria dir que el llibre de l’autor anglès, Robert Fisher, vol arribar a tots els cors de la gent i els hi vol difondre uns valors d’ auto superació i integració amb cos i ànima; i això és el que més m’ha agradat del llibre. Ja que en tota feina que facis, ho has de fer al màxim millor."

Ricard Janoher Cuberta 2n A

7 de juny del 2012

El bibliotecari recomana

Aquí teniu les dues darreres recomanacions abans de les vacances d'estiu!


Aquesta nit digues que m'estimes


En aquesta novel·la Moccia ens presenta un triangle amorós entre una noia pianista que ha abandonat l’exercici d’aquesta professió per una promesa feta in extremis després d’un greu accident del seu promès; aquest xicot, que va en cadira de rodes; i un “galán” guapo, guapo, guapo, atent, atent, atent, ric, ric, ric i catxes, catxes, catxes… Ja us podeu imaginar que al voltant hi ha una galeria de secundaris que acompanyen l’acció de tal manera que ofereixen el contrapunt quan la protagonista es troba en el dilema de si tenir una aventura amb Mr. Perfecte o seguir amb el marit paralític, fidelment avorrida.



Gothic Doll

Als seus disset anys la Maya és una noia més o menys normal: la seva vida transcorre segons els ideals de la seva mare, els petons i les baralles amb l'Abel, els concerts de rock, les amigues, l'escola...

Fins que un dia es desperta en un carreró, sola, amb la roba trencada, feble i en un bassal de sang...algo a la seva vida haurà canviat i serà irreversible.

6 de juny del 2012

Què llegeixes?

"A mí el llibre que m'ha agradat més és La Penya dels tigres i els Pirates d'Internet.
Aquest llibre és el que m'ha agradat més perquè he trobat que tenía molts casos de misteri, algun de terror, també m'ha agradat els seu final, ja que no m'he l'esperava i m'ha sorpres molt. He trobat que és un llibre fàcil de llegir i el seu vocabolari s'enten molt bé."

Jordi Batlle Toledo 2n B

4 de juny del 2012

Què llegeixes?


"El llibre que m'ha agradat més aquest curs és el que m'estic llegint ara que es titula El partit de la meva vida.
El partit de la meva vida és un llibre per a la gent del Barça, perquè són catorze entrevistes a gent del Barça, la meitat que estans dins del club, que expliquen el partit que els hi a macat més a la vida o, simplement, anèctodes que els hi hagin marcat la vida futbolera".

Júlia Serra Darnaculleta 1r ESO