30 de març del 2012

Ja tens un llibre per aquesta Setmana Santa?

Setmana Santa vol dir vacances, vol dir algun dinar familiar i poder alguna excursió....i perquè no pot voler dir també temps de lectura i diversió? 

Us agraden els llibres de por, d'amor, d'intriga? Doncs animeu-vos a donar-hi un cop d'ull a la biblioteca i a triar el vostre llibre per a disfrutar encara més d'aquests dies lliures!!!

Bona Setmana Santa a tothom!

29 de març del 2012

La gramática de l'amor

 

La Pamela Astudillo de 4D us recomana La gramática de l'amor:


"Va de una noia que va a l'institut, i que coneix a un noi molt maco. Un dia ell la convida a sortir, i quan va arribar al lloc, es va donar compte que era un noi que sortia amb moltes noies.
Aquesta noia era una bona corredora d'atletisme, i mentres entrenava es va enamorar del professor d'història. Al final el professor li va dir que el seu amor entre els dos era impossible".

27 de març del 2012

Biblioteca tancada



Avui dimecres 28 de març la biblioteca estarà tancada a la tarda.

Disculpeu les molèsties.

22 de març del 2012

Bel amor: més enllà de la mort

 

La Nohaila El Mouden de 1C s'ha llegit el llibre Bel amor: més enllà de la mort i us el recomana!


"Va d'una història d'una noia que s'ha mort i quan ha recuperat el sentit s'adona que no s'enrecorda de res. A mi m'ha agradat perquè és molt emocionant i divertida, i espero que us la llegiu".

21 de març del 2012

Avui 21 de març Dia Mundial de la Poesia

Des de la biblioteca de l'INS. La Bisbal no ens n'hem pogut estar de sumar-nos a la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

I què millor que celebrar-ho amb un poema que el poeta Narcís Comadira ha escrit per a l'ocasió:


Mig en somnis, un àngel
se m’apareix i em tempta:
escriu, fes un poema.
Vull treure-me’l de sobre,
vull dormir el son dels justos,
o el son dels pecadors,
m’és igual. Vull dormir.
Però ell insisteix.
Té, diu: quatre paraules:
món, país, llengua, amor
.
I afegeix: gairebé
ja t’he fet el poema.
Jo li dic: si escric món,
bé hi hauré d’afegir
desastres, fam i guerres.
Si escric país, ja entro
al territori foll
de l’ésser i dels fantasmes.
I si escric llengua, veus?,
el dolor em trenca l’ànima.
No puc escriure més.
I em diu: tu escriu amor
pel món i pel país
i per aquesta llengua
que es mor i et trenca l’ànima:
veuràs que encara pots
fer aquest i mil poemes.

16 de març del 2012

L'escriptor/a del mes: Eoin Colfer

Us sona el nom d'Artemis Fowl? doncs a la biblioteca tenim fins a 7 llibres de les fantàstiques aventures de l'Artemis, un jove de 12 anys, cabell fosc, cara de vampir i amb la major intel·ligència d'Europa..Ara bé farà servir aquesta intel·ligència perillosament i descobrirà un món nou, el  món de las Criatures Màgiques....un món amb nans, granotes que parlen, gremlins, cucs fastigosos...

Us animeu a descobrir quines perilloses aventures l'esperen?

Artemis Fowl


Artemis Fowl : encuentro en el ártico


Artemis Fowl : el cubo B


Artemis Fowl: La venganza de Opal


Artemis Fowl: La cuenta atrás


Artemis Fowl: Y su peor enemigo


 Artemis Fowl: La Hora de la Verdad





14 de març del 2012

Un cadàver per sopar

 


L'Aya Oukal de 4E s'acaba de llegir el llibre Un cadàver per sopar i us el recomana:

 "A la classe de català ens van demanar que lleigissim un llibre i que després en faríem un exàmen. Jo vaig triar aquest llibre i m'ha encantat tot i que fa por; és un llibre d'aventures i d'assassins.
Jo li vaig recomanar a una amiga meva i m'ha dit que també li ha encantat. Per això li recomano a totes les persones que els agradi llegir ja que segur els encantarà".

12 de març del 2012

La Wendy i l'enemic invisible




 

La Cristina Colls de 4 D us recomana el llibre La Wendy i l'enemic invisible:

"Vaig llegir al primer trimestre La nit que Wendy va aprendrea a volar. A mi l'últim de la Wendy que es diu La Wendy i l'enemic invisible m'ha agradat molt més que el primer perquè aquest encara té més misteri i no saps fins al final què passarà. Espero que us el llegiu!!! A mi m'ha enganxat molt.


Retrum 1














Coneixieu el llibre Retrum 1, doncs a la Fàtima Chtaibi del CFGM d'Atenció Sociosanitària li ha agradat molt i us el recomana:

"¿Has dormido alguna vez en un cementerio? Dos chicas y un chico forasteros hacen esta pregunta a Christian, un jóven de 17 años que ha perdido todo lo que amaba. 
Visten de negro y llevan las caras pintadas de blanco, con los labios morados. Han creado Retrum, una orden secreta que comunica con los muertos, y practica extraños rituales. Una de las chicas, Alexia, poseerá el corazón de Christian con un amor más allá de la muerte..Retrum es una historia de amor y misterio que te helará la sangre".




Si voleu saber més de Retrum podeu entrar a la seva pàgina web: http://www.retrum.es/


Ets galàctica, Carlota!


Avui la Meriem Tarfouss de 2D us vol explicar perquè li ha agradat tant el llibre Ets galàctica, Carlota!

 "Va d'una nena, la Carlota, que no li agrada la seva vida, no li interessa i està farta de tot. Els seus amics l'animen, i al final ella es va tornant feliç. M'ha agradat perquè és una història que passa de veritat, real."

7 de març del 2012

El bibliotecari recomana

Aquest març us recomanem un parell de llibres sobre l'adolescència que segur no us deixaran indiferents...

El diari Lila de la Carlota

El Diari Lila de la Carlota no és una novel·la, però tampoc un diari íntim qualsevol: la Carlota, encuriosida pel joc proposat per l’àvia, observa el món amb les «ulleres liles» i comprova com situacions quotidianes que semblaven inqüestionables són injustes i discriminatòries. ¿Qui s’ha inventat que, en qüestions amoroses, els nois han de prendre la iniciativa? ¿Per què el físic de les noies és més important que el dels nois? I topa, també, amb l’horror de les xifres. El setanta per cent dels pobres de la Terra són dones...




 Autobiografía de un cobarde

Fins on series capaç d'arribar pels teus amics? Faries qualsevol cosa que et demanessin? L'Edu, el nostre protagonista, pensava que sí, que els amics eren el més important..i això el va dur a participar en una baralla que va tenir greus conseqüències per a ell...
Aquest és un llibre molt interesant que parla del racisme, de la xenofòbia, i de ser valent i no fer tot el que et diuen.


2 de març del 2012

Novetats literatura juvenil!

Aquest mes de març tenim algunes novetats...a veure si us animeu a llegir-les!

La porta dels tres panys

En Niko és un noi de 14 anys que un bon matí tria un altre camí per anar a l'institut i de sobte troba una porta que no havia vist mai... Atret pel misteri, hi entra i de cop es trobarà immers en un univers extrany on hi passen coses sorprenents: un univers es crea del no-res, un taller de rellotgeria ofereix viatges a la velocitat de la llum i un gat apareix i desapareix alhora. El que en Niko no sap és que té una missió important; per sort l'ajudaran uns nous amics que acaba de fer en aquest curiós món.





Dos velas para el diablo

Enmig de la Guerra Eterna entre àngels i dimonis, la jove Cat decideix anar a trobar els assassins del seu pare àngel. La Cat jurarà no descansar fins que descobreixi quin dimoni va matar el seu pare, però tot canviarà quan descobreixi de qui és filla...Ho voleu saber?









Aigües de tardor

La vida de l'Elisenda és normal: se'n surt bastant bé amb els estudis, juga a bàsquet i té un nòvio que sembla estimar-la molt... però alguna cosa ha fet dubtar de la seva relació, i quan li demana temps per aclarir els seu sentiments, aquest reacciona bruscament. Des de llavors intenta fugir d'ell. Per aquest camí de tempesta l'Elisenda coneix en René...








Amor al camp de futbol


La Sandra és una noi de 13 anys. Ella no suporta el futbol, però canvia d’opinió quan un noi guapíssim deixa propaganda  d’un equip de futbol femení que necessiten més noies. Així que decideix trocar a al seva amiga, Anne, per que l’aconselli. L’Anne per ajudar-la va a passar uns dies a casa seva, i ja de passo s’oblida d’en Jonas, que és el noi amb qui sortia.








El joven Sherlock Holmes: Muerte en el aire

A Londres, l'estiu del 1867, alCrystal Palace L'estrella del trapeci, Monsieur Mercure, es precipita al buit des d'una altura de cent peus i s'estrella contra el terra, a dos pasos d'on es troba el jove Sherlock Holmes.

Impressionat pel que acaba de presencia, el jove Sherlock decideix investigar què ha passat...





17 anys, primer viatge a Itàlia

El viatge de fi de curs sempre és important, i aquest cop l'objectiu serà Itàlia. Professors i alumnes descobriran plegats el país del Renaixement i els espaguetis; però també hi haurà enamoraments, bromes, parelletes i ardents xicots florentin...i moltes hores de viatge amb autocar, però al final tot haurà valgut la pena.








Musclos per sopar


En una família model alemanya, tots esperen la tornada del pare, que és de viatge de negocis. Han preparat molts musclos, el sopar preferit del pare. Però, passen les hores i el pare no torna, i poc a poc es va organitzant una mena de "revolta" que posarà en qüestió tots els valors de la família tradicional.

Novetats Còmics

Zits vol. 1


Zits vol. 2


The league of the extraordinary gentlemen vol.1


The league of the extraordinary gentlemen vol. 2


La imposible patrulla X

El incal